Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rallycross

Stor dag for dansk rallycross

Rallycross 
29/05/12 

I den forgangne weekend blev årets 3. afdeling af rallycross EM (ERC) afviklet i Østrig. Efter de to første afdelinger er blevet afviklet i silende regn, var vejrguderne for en gangs skyld lidt med kørerne, af løbet blev afviklet med godt vejr over hele weekenden.
 

Til afdelingen i Østrig stillede 2 danskere til start, da Ulrik Linnemann denne gang fik følge af Jakob Teil Hansen. Ulrik skulle forsøge at lukke hullet op til specielt Andreas Bakkerud, så han ikke allerede nu stikker af i mesterskabet. Jakob skulle køre årets første EM afdeling, efter han imponerede med god og stabil kørsel i EM i udvalgte afdelinger sidste år.


(Foto: ERC24/Jan Kåre Rafoss)

Og dagen skulle ende endnu bedre end man turde håbe på! Efter god og stabil kørsel fra Jakob Teil Hansen i hans Ford Fiesta Mk7 RWD (TouringCar), kunne han starte A-finalen fra en fornem startplads som nr. 5. Jakob fulgte godt med i finalen, og efter 6 omgange, kunne han krydse målstregen på en imponerende flot 4. plads. Godt gået til Jakob, der på sin hurtigste omgang i finalen, blot var 1 sek. efter vinderen, svenskeren Robin Larsson. Vi kan kun håbe på at se endnu mere til Jakob i ERC sammenhæng, men mon han ikke dukker op i Höljes (S).

For Ulrik startede weekenden som så mange gange før lidt uheldigt, og efter et rodet 1. heat, fik Ulrik blot 9. hurtigste tid. Ulrik har dog før vist, at han sagtens kan køre hurtigt under pres, hvilket han også gjorde i denne weekend. Med hurtig og stabil kørsel kørte Ulrik 6. hurtigste tid i 2. heat og 3. hurtigste tid i 3. heat. Da det blot er de to hurtigste tider der er gældende, kunne han passende smide den dårlige tid fra 1. heat væk, og han var således klar til en startplads som nr. 5 i A-finalen.

I A-finalen kunne Ulrik så vise et taktisk mesterstykke, idet han hurtigt smed sin 207´er ind i det alternative spor, og i de efterfølgende 5 omgange kørte de hurtigste tider. Han kunne således fejre karrierens første sejr i en EM afdeling. Fantastisk godt gået af Ulrik Linnemann og hele hans team, som gang på gang viser, at ”den lille løve” kan nedlægge selv det største bytte.


(Foto: ERC24/Jan Kåre Rafoss)

Altså en helt fantastisk indsats af både Jakob og Ulrik! For Ulrik kan dette vie sig at være et gennembrud, og vi er nu mere end overbeviste om, at sejren ikke bliver den eneste i år. Ulrik har før kørt hurtigt i Ungarn som kommer allerede i næste weekend, for slet ikke at snakke om Sverige og Tyskland.

Begge kører kan i øvrigt ses på Nisseringen ved Næstved søndag d. 17. juni, hvor 3. afdeling af DM i rallycross afvikles.

RallycrossDK
Thomas Jacobsen


Læs mere om:
  • Ulrik Linnemann
  •