Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Svanholt og Møller klar til nyt sprint

DM Rally 
17/05/12 

Dansk rallysports nye makkerpar i den 4-hjulstrukne topklasse, Tim Svanholt, Roskilde og Carina Møller, Helsingør, er klar til et nyt sprint efter point til Danmarksmesterskabet 2012. Bilen; en lejet Mitsubishi Lancer Evo IX med 4-hjulstræk, er siden debuten i årets første runde trimmet til at yde en endnu bedre indsats i anden runde, Jual Rally, der køres på lørdag i og omkring Juelsminde.
 

Tim Svanholt, der i årene 2008-2010 vandt guld, sølv og bronze i det 2-hjulstrukne klassement, fik efter et års ufrivillig pause comeback i Mekonomen Raly Championship i den lejede 4-hjulstrækker, og med en helt ny co-driver og uden forudgående træning. Alligevel formåede den nye kombination af Svanholt, Møller og Mitsubishi Lancer at følge klassens førende trio til dørs og slutte på en fjerdeplads i DM-klassen for 4-hjulstrukne biler og i en andenplads i Gruppe N for samme vognkategori..


Tim Svanholt og Carina Møller forventer at blive endnu bedre kørende i deres andet løb sammen i DM-turneringen.

Udgangspunktet for det forsøgsvise comeback var langt fra det optimale, men resultatet i den indeledende runde og det nye teams uudnyttede potentiale har fået Tim Svanholt til at fortsætte i DM-turneringen 2012. - I åbningsløbet havde vi bl.a. nogle tekniske problemer, men nu er bilen gået igennem og opsætningen trimmet, så den passer til mit temperament, fortæller Tim Svanholt og tilføjer, at hans og Carina Møllers samarbejde i bilen bliver bedre for hver eneste ny hastighedsprøve.


Evo IX-motoren er finjusteret og Mitsubishi'en er trimmet til at balancere og trække optimalt på alle fire hjul.

Til trimningen af bilen hører bl.a. en omgruppering af ”møblementet“ i cockpittet, idet kørernes sæder er flyttet længere bagud i kabinen for at opnå en bedre balance i fordelingen af vægten på de trækkende hjul. Det nye makkerpar støttes af serviceteamet Henning Christoffersen, Egtved, og Henning Kristiansen, Bjæverskov, samt værkstedskæden Meko-Partner, dækfirmaet Yokohama og Casino Roskilde.


Evo IX-motoren er finjusteret og Mitsubishi'en er trimmet til at balancere og trække optimalt på alle fire hjul.

- Weekendens DM-rally har start og mål i Juelsminde og vi skal køre omkring 130 km hastighedsprøver og begynder med en opvarmning fredag aften, så vi er forberedt til at gå til stålet fra den første meter lørdag morgen, slutter Tim Svanholt, der satser på at gennemføre alle sæsonens seks DM-rallyer.

www.svanholtmotorsport.dk


Læs mere om:
  • Tim Svanholt
  • Juelsminde
  • 19/05/12 - Juelsminde - DM Rally
  •