Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Stærk debut til Mikkel C. Johansen

Danish Endurance
Championship 

16/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipStærk debut til Mikkel C. Johansen

Racerkøreren fra Slagelse gjorde fin figur i sit første løb med Perfection Racing Europe's Aston Martin Vantage.
 


Langdistancerace og Aston Martin er den rigtige kombination for Mikkel C. Johansen
(Foto: Gripping Media)

Sidste års danske mester i Legends Cup satser i år på at skabe flotte resultater med et af Danmarks mest professionelle teams, Perfection Racing Europe. I en fabriksbygget Aston Martin Vantage GT4 med omkring 400 hestekræfter var målet at slutte lørdagens seks timer lange udholdenhedsløb blandt de tre bedste mandskaber.

Som teamkammerater har Mikkel i denne sæson følgeskab af tre tidligere DTC-kørere med international erfaring. Michael Klostermann og Kim Holmgaard har begge deltaget i løb på Spa Francorchamps og Silverstone, mens Kasper Jensen har kørt i USA.


Mikkel er kommet i gode hænder hos Perfection Racing Europe
(Foto: Gripping Media)

"Jeg mangler jo lidt erfaring i forhold til mine medkørere, som alle tre har prøvet kræfter med de store, internationale baner", fortæller Mikkel. "Min rolle er helt bestemt at tage ved lære, holde bilen på banen og forsøge at køre fornuftige tider."

Fornuftige tider blev der også sat. De to tidtagninger, som blev kørt tidligt lørdag formiddag, resulterede i fjerde bedste tid til Aston Martin-teamet. Tilfredsstillende, taget i betragtning at de hurtigere modstandere kørte i hurtigere biler.

Selve løbet bød på meget skiftende vejrforhold, hvor solen på få øjeblikke blev udskiftet med regn. Det gav både grå hår og store spekulationer omkring dækvalg. Perfection Racing Europe havde held med sin strategi, og da Mikkel skulle i bilen som tredje mand, lå bilen allerede godt med i feltet.


Fuld fart på! Mikkel bidrog til et godt resultat ved weekendens 6-timers løb.
(Foto: Gripping Media)

"Michael (Klostermann, red.) startede i bilen og kørte et klogt stint, og det sørgede vi andre for at følge op på", siger Mikkel, der godt er klar over sin manglende erfaring:

"Jeg er jo helt grøn i forhold til de andre, så jeg koncentrerede mig om ikke at blive for ivrig og oversatse. Men det gik utroligt godt, og det har været fascinerende at se det store teamwork, der bliver udøvet på holdet."

Efter Mikkels halvanden time lange stint i bilen, som han overtog på femtepladsen, lå teamet på en generel andenplads.

I langdistance-racing afhænger succes af utroligt mange faktorer, såsom dækvalg, brændstoføkonomi og ikke mindst kørefejl. For Mikkel og Perfection Racing Europe gjaldt det imidlertid, at alting bare spillede helt som forventet, og de fire kørere kunne efter løbets slutning fejre en flot og fortjent andenplads sammen med teamet.

Mikkels teamchef, Kent Bo Steffensen, havde udelukkende positive ting at sige om dagens indsats fra debutanten:

"Det var storartet, når man tænker på hvor lidt, Mikkel har siddet i bilen. Han har kørt stabile tider og var helt klart medvirkende til at vi har fået en andenplads med hjem i dag", fortæller Kent Bo Steffensen.


Årets første pokal kom i første forsøg
(Foto: Gripping Media)

Næste løb i mesterskabet bliver kørt på Ring Djursland den 2. juni. Her håber Mikkel på at kunne gentage de gode takter:

"Jeg har fået bekræftet, at det her er den rigtige vej - for mig. Nu bliver det sjovt at bruge erfaringerne fra i dag til at lave et flot resultat på Ring Djursland, som er en af mine absolutte yndlingsbaner."

Racing-Promotion.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •