Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Team Wounded Racing har gennemført årets første DEC-løb

Danish Endurance
Championship 

16/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipLørdag morgen den 12. maj kørte de skadede soldater fra det nystartede Team Wounded Racing (TWR) deres første løb i årets Danish Endurance Championship på Padborg Park. De sluttede på en samlet 14. plads, der udløste ros fra løbets garvede kørere.
 

Der lugtede af benzin og brændt gummi lørdag morgen. Skyerne truede med uønsket vand lige ovenover, vinden var kold og luften fyldt med motorstøj. Ved startlinjen holdt 20 biler klar til at køre sokkerne ud af skoene. Der var bare noget helt anderledes ved den bil der holdt som nr. 13 ved lineup – der var hverken strømper, sko eller ben i bilen.

Den skadede soldat, Chris Breum, skulle som den første fra TWR prøve kræfter med, hvordan et ægte racerløb foregår, og han gav de andre kamp til stregen. TWR’s første løb i DEC (Danish Endurance Championship) var et sekstimers løb, hvor kørerne denne gang var Chris Breum, Kristian Nielsen, Kasper Thomsen og Michael Sørensen. I den halvanden time kørerne havde bag rattet, nåede de både at blive lidt dehydrerede, fysisk udmattede og samtidig få en af de største oplevelser i deres liv.


Chris Breum gør klar til sit første motorløb
(Foto: LarsHjortskær)

Men den fornemmelse man har, når man sidder med alt det brandhæmmende tøj, hjelm og handsker på, kører side om side med få centimeter til konkurrenterne og presser maskinen til det yderste er en drøm og en personlig udvikling, fortæller Michael Sørensen, der under sin udsendelse ved Livgarden blev ryg- og nerveskadet.

Det er dét her, det handler om. Når man er på banen falder alt der hedder fantomsmerter og proteser i baggrunden, hjernen har for travlt med at køre, og vi konkurrerer på lige vilkår med ikke-handicappede personer, siger Michael Sørensen hvis hurtigste omgangstid var 3 sekunder langsommere end løbets vinder Casper Elgaards, der kørte en omgang på 1.07 minut.

Erfaringer rigere! Selve dagen bød på mange udfordringer, og der blev opfundet en del hovsaløsninger, men også draget en masse erfaringer. Trods det at bilen røg et par gange i sandet, fik nogle få skrammer og muligvis kørte tør for benzin, så var humøret højt og smilene at finde overalt!


Man skal mange ting til sit første motorløb
(Foto: Motorsporten.dk)

Der var stor opbakning til projeket, der kræver mange hænder til al det praktiske arbejde. Familie, venner og gamle soldaterkammerater til kørerne hjalp til med alt fra udpakning af lastbil, madlavning til at slæbe materiel og ikke mindst heppe.

TWR vil gerne rette en stor tak til alle involverede og til de sponsorer der mødte op trods regnvejret. Alt i alt er en 14. plads slet ikke så ringe, især ikke når man får ros fra de garvede konkurrenter bagefter, mener teamets deltagere.


Et bil man skal holde øje med, for den skal nok finde farten
(Foto: Motorsporten.dk)

Næste løb i årets DEC køres den 2. juni på Ring Djursland.

Fakta:

Idéen bag Team Wounded Racing opstod på et tilfældigt møde mellem Jason Watt og Rune Oland fra DIF Soldaterprojekt. TWR bliver drevet af soldaterne selv, der skaffer midler og ressourcepersoner til den fortsatte drift af projektet.

Den fysiske træning varetages af Rune Oland som led i DIF Soldaterprojekt, der har til formål at hjælpe danske soldater, der er blevet skadede i internationale missioner tilbage i livet ved hjælp af idræt. DIF Soldaterprojekt løber i en knap 3 årig projektperiode fra 1. april 2011 til 31. december 2013 i et samarbejde mellem Danmarks Idræts-Forbund (DIF), Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF).


Endnu en omgang er ved at være gennemført
(Foto: Lars Hjortskær)

Team Wounded Racing er sponsoreret af:

Strøjer Tegl, FDM Motorsports event, Omnia Investors Club, GoRacing, Familienetværket, Vangsgaard, LB Anlæg, Handicare, Carhartt, Porse A/S, Rebo, Jens J. Aagaard A/S og Dansk Ingeniør Service.

DANSK HANDICAP IDRÆTS-FORBUND


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Team Wounded Racing
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •