Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

En successfuld weekend for Christina Nielsen

Porsche
Carrera Cup
Germany 

16/05/12 

- i det tredje og fjerde løb på Eurospeedway Lausitz
Klettwitz: Den unge danske “race amazon” indfrier sine løfter: Skridt for skridt, til en podie plads. Efter sine to tredje pladser på Hockenheim, lykkedes det hende at tilkæmpe sig to anden pladser i “B-klassen” på Eurospeedway Lausitz
 


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

For Christina Nielsen blev løb 3 og 4 startet på ukendt terræn. Inden starten på Porsche Carrera Cup Tyskland, fik hun chancen for at teste med Team Farnbacher, og selvom hun ikke kørte sin nuværende racer – Porsche 911 GT3 Cup – kunne Christina Nielsen alligevel tilegne sig viden om banen. På test dagen var banen våd, men på selve løbsdagen var det tørvejr, så hun håbede faktisk på regn, desværre regnede det ikke.


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

I de to halv-times trænings sessioner skulle Christina Nielsen nu bruge tid på at lære banen at kende i tørvejr, samt forbedre sig selv og sin Cup-Porsche til kvalifikationen.
Kvalifikationen startede kl 12. I den 30 minutter lange session skulle alle kørerne sætte to hurtige omgange, den hurtigste omgang skulle bestemme start placeringen til første løb, og den anden hurtigste bestemmer start placeringen for weekendens andet løb.

Christina Nielsen satte sin Cup-Porsche på pole position i “B-klassen” for amatører og juniorer i begge løb – et godt udgangspunkt ovenpå hendes succes fra Hockenheim.


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

Løb 1 på Eurospeedway Lausitz
I det første løb missede Christina Nielsen desværre starten en lille smule, og mistede derfor flere pladser. Men, hun kæmpede sig tilbage, position efter position – resultatet var, at hun sluttede løbet på podiet, en fornem anden plads I “B-klassen” for amatører og juniorer. “Desværre havde jeg for meget hjulspind under starten, og mistede derfor et par pladser, men jeg fik overhalet nogle konkurrenter og endda en der ikke var i min klasse, hvilket endeligt gav mig en podie plads. Jeg er rigtig glad og tilfreds med dagens løb, selvom starten kunne have været bedre!” sagde Christina Nielsen efter sæsonens tredje løb.


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

Løb 2 på Eurospeedway Lausitz
I andet løb søndag middag, blev Christina Nielsens start meget bedre end lørdag, og hun kunne rykke en position op I forhold til sine konkurrenter I “B-klassen”. Efter 18 omgange kørte den unge dansker I mål på en samlet 14. plads, og en 2. plads i “B-klassen”.

“Min far sagde altid ‘To finish first you first have to finish’, og han har helt ret. Selvfølgelig vil jeg gerne højere op, men så længe der er forbedringer, er jeg tilfreds.”, sagde Christina Nielsen efter sæsons fjerde løb.


Christina Nielsen
(Foto: Natascha Theisen)

I weekenden den 17. til 20. maj køres Porsche Carerra Cup på den legendariske Nürburgring Nordschleife – en af de sværeste baner. Det er ikke for ingenting at den bliver kaldt “det grønne helvede”. Christina Nielsen ser frem til løbet denne weekend. Hun har tidligere kørt et løb i den tyske VLN serie på Nürburgring Nordschleife og har derved samlet lidt erfaring på verdens sværeste bane.

“Jeg er meget begejstret. Efter min VLN debut, kan jeg næsten ikke vente med at komme tilbage. Dette er en bane hvor du bliver straffet med det samme, hvis du laver selv den mindste fejl … Der er simpelthen ikke plads til fejl. Det bliver også interessant og se hvordan mine konkurrenter klarer sig på banen! Jeg ser meget frem til det.”, sagde Christina Nielsen da hun blev spurgt om den kommende 5. runde i Porsche Carrera Cup, der køres lørdag fra kl. 11:35 til kl. 12:35.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Lausitzring
  • 06/05/12 - Lausitzring - Porsche Carrera Cup Germany
  •