Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK MOTORSPORT forfulgt af uheld i sæsonpremiere

Danish Endurance
Championship 

15/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMesterteamet havde ikke heldet med sig i Danish Endurance Championship
Årets sæsonpremiere i Danish Endurance Championship blev intet mindre end en skuffelse for DK MOTORSPORT, for da første afdeling af mesterskabet blev kørt på Padborg Park, blev mesterteamet fra 2011 ramt af det ene uheld efter det andet. Det betød, at teamets to biler sluttede på syvende- og ottendepladsen i deres klasse, henholdsvis otte og 13 omgange efter vinderne
 

”Det startede egentlig godt, vi lå toer, men så begyndte ulykkerne bare. Det var en weekend til glemmebogen,” siger Lars Højris, der kørte sammen med to af teamets nye kørere, Henrik Stjerne og Peter Obel.

”Vejret var noget rigtig hø. Jeg startede i bilen og fik alle regnvejrsstintene, og jeg fik også det sidste i regnvejr,” fortæller Peter Obel, mens Henrik Stjerne fik en øjenåbner af de helt store i sit allerførste langdistanceløb.


DK MOTORSPORTs to biler var forfulgt af uheld.

”Det var sjovt, men det var en større opgave, end jeg havde regnet med,” indrømmer langdistancedebutanten. ”Den bil, jeg fik at køre i, var anderledes at køre i, og det viste sig så, at vi var punkteret. Jeg havde kørt rundt med et fladt bagdæk, og jeg havde egentlig fået at vide, at sådan et dæk holder en hel sæson. Jeg tænkte bare, at det var mig, der var skør. Bilen blev ved med at overbremse for mig, og når jeg bremsede i Big Mag, så blev den ved med at slå med bagenden, og til sidst røg jeg ud i sandkassen.”

Bilen kom i mål, og det var også tilfældet med søsterbilen, hvor de to mestre fra 2011-sæsonen – Thomas Wulff og Jan Seerup – kørte sammen med den nye mand, Martin Vedel Mortensen.

”Vi var håbløst bagud, da jeg ankom til banen,” fortæller Thomas Wulff, der ikke havde haft lejlighed til at deltage i tidtagningen. ”Det var faktisk ikke så svært at springe ind i bilen og køre ud i løbet. Jeg var lidt spændt, men da jeg kørte hurtige tider, som matchede mine medkøreres, så var jeg ikke helt skidt på den.”

Trioen endte med at tabe værdifuld køretid med en straf, som man ikke skulle have haft.

”Vi var kommet op fra en syvende- til en andenplads, men var uheldige og havde problemer med vores radioanlæg,” forklarer Martin Vedel Mortensen. ”Frekvensen gik ind i den samme som et andet teams, så da jeg kaldte ind i pitten, fik jeg svar på, at det var ok, og så kom jeg ind, men der var ikke nogen af mine egne mekanikere klar til at tanke. Så kørte jeg videre, men fik en stop and go for at have kørt igen, så det satte os lige fire omgange tilbage.”

”Det er selvfølgelig en stor skuffelse, men det kan vi ikke bringe tilbage igen. Der er ikke noget at gøre ved det. Vi må op på hesten næste gang og vise, hvad vi er værd,” slutter Jan Seerup.

DK Motorsport
Per Johansen


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •      D4 Enterprise Solutions