Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Sikker Porsche-sejr i langdistancepremiere

Danish Endurance
Championship 

14/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipCasper Elgaard og Michael Nissen vandt med fem omganges forspring
Lørdag eftermiddag blev kampen om årets Danish Endurance Championship skudt i gang på Padborg Park, hvor der ved OK Padborg Open blev kørt et løb, der virkelig levede op til løbsseriens navn. Over seks timer skulle der kæmpes om at tilbagelægge flest omgange på Padborg Park, og den opgave klarede Casper Elgaard/Michael Nissen, Århus/Middelfart, bedst, da de kørte 304 omgange – fem mere end de nærmeste konkurrenter
 

Der var ikke engang kørt en tiendedel af løbet, førend det stod klart, at Porsche-duoen ville være svær at slå. Efter blot 23 minutter af løbet havde Casper Elgaard indhentet hele feltet med en omgang, og herefter blev forspringet stort set kun forøget. Det var første i løbets sidste fjerdedel, at deres forspring skrumpede ind. Her havde de startproblemer efter et tankstop, mens Michael Nissen efter en af de mange regnbyger, der prægede den sønderjyske lørdag, valgte at slappe af og tære af det forspring, der på et tidspunkt havde været oppe på otte omgange.


I starten blev der ikke sparet på materiellet, selv om løbet skulle gå over seks timer.
(Foto: Henning Smed)

En Ferrari fra Racer Center, en ny BMW M3 fra CS Racing og en ditto Aston Martin Vantage fra Perfection Racing Europe var fra starten de biler, der forsøgte sig som nærmeste forfølgere, og her var det faktisk kun den britiske sportsvogn med Michael Klostermann/Kim Holmgaard/Mikkel C. Johansen/Kasper Jensen, Gørløse/Aalborg/Slagelse/Aalborg, der ikke løb ind i nævneværdige problemer. Afhængig af tankstop var holdets Aston Martin Vantage aldrig længere tilbage i rækkerne end på en femteplads, og man sluttede som toer.

Tredjepladsen så ud til at skulle gå til BMW-kvartetten Thomas Vestergaard/Roy Arild Edland/Per Poulsen/Tom Pedersen, Vejle/Norge/Årup/Hejls, men de led dels af udsættere, dels måtte de indenfor det sidste kvarter havde et tankstop, der ikke var planlagt. Dette betød, at de tabte tredjepladsen til Michael Outzen/Michael Jakobsen/Morten D. Jensen/Jacques D. Møller, Ringe/Aabenraa/Lystrup/Odense, der i deres åbne Peugeot Spider faktisk formåede at køre det fire timer lange løb med blot tre tankstop og på et sæt dæk!


Casper Elgaard måtte i gang med at skubbe, da teamkammeraten Michael Nissen ikke kunne starte Porschen.
(Foto: Henning Smed)

I de tre andre divisioner i feltet var der størst spænding i division 2 for Renault Clio-racere. Her præsterede Jacob Kristensen/Martin Frederiksen/Jan Engelbrecht, Selling/Odense/Virum, at føre klassen an i de første par timer, men siden tog Martin Sally/Martin Gøtsche/Kennie Frydkjær, Hjortshøj/Herlev/Hillerød, over og fik opbygget en føring på to omgange ved det ternede flag.

I division 3 for de tunede biler op til to liter vandt Poul Isaksen/Johan Blach Petersen/Jan Bisgård Sørensen, Thisted/Århus/Thisted, en meget sikker sejr, mens Bruno Rasmussen/Henning Thybring/Kasper Aaskov, Tyskland/Melby/Varde, var eneste fuldførende i division 1 for de utunede biler.

Driftsforeningen Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •      D4 Enterprise Solutions