Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Skadede soldater danner Team Wounded Racing

Danish Endurance
Championship 

12/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipTeam Wounded Racing er navnet på et nyt motorsportsprojekt. Bag holdet står otte tidligere udsendte soldater, der er hjemvendt fra internationale missioner med fysiske skader. Med på sidelinjen er Jason Watt, der som teamchef og mentor deler sin store erfaring inden for motorsport med soldaterne
 

Team Wounded Racing (TWR) er et nystartet racingteam der vil deltage i Danish Endurance Championship(DEC) i 2012- og 2013-sæsonen. Kørerne har forskellige fysiske handicaps - herunder både amputationer og rygmarvsskader. Fælles for os alle er, at deres skade er kommet i forbindelse med udsendelse med de danske styrker i Afghanistan.


Team Wounded Racing
(Foto: Brian Mouridsen)

Kørerne har ingen erfaring inden for motorsport. Til gengæld skulle det faktum, at teamets chef og køremæssige træner er den erfarne racerkører Jason Watt, gerne kunne løfte kørernes egenskaber, således at teamet kommer op på et acceptabelt niveau.

Holdets fysiske træner, Rune Oland, er idrætskonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund og arbejder i DIF Soldaterprojekt. Han ser en stor mulighed for de skadede soldater for at komme videre i livet ved at indgå i et teamarbejde i TWR.


Team Wounded Racing
(Foto: Carsten Lundager)

– Udover at have det sjovt med at dyrke idræt så kan soldaterne her få sig nogle andre kompetencer som fx at sælge et produkt og administrere et team. Det er dem, der udelukkende styrer projektet. Og så er der flere udfordringer i et sådant projekt her, end der er i fx et fodboldteam, siger Rune Oland.

De overordnede formål med TWR
· At få sårede soldater i gang med et aktivt idrætsliv igen
· At skabe en social idrætsaktivitet som alle sårede soldater kan være med til, uanfægtet af handicap og skader
· At dyrke en sport hvor der kæmpes på lige vilkår med andre
· At skabe samarbejde på tværs af handicap
· At vise andre sårede soldater eller folk med handicap at det er muligt at dyrke idræt og holdsport på højt plan, også inden for motorsport, trods de skader vi har

Sæsonplan 2012
12. maj: 1. løb 6-timers i Padborg Park
2. juni: 2. løb 4-timers på Ring Djursland
30. juni: 3. løb 4-timers i Padborg Park
11. august: 4. løb 4-timers i Padborg Park
1. september: 5. løb 4-timers på Jyllandsringen


Team Wounded Racing
(Foto: Brian Mouridsen)

Tilfældigt møde
Idéen bag Team Wounded Racing opstod på et tilfældigt møde mellem Jason Watt og Rune Oland fra DIF Soldaterprojekt. Dette projekt har som formål at hjælpe danske soldater, der er blevet skadede i internationale missioner tilbage i livet ved hjælp af idræt. DIF Soldaterprojekt løber i en knap 3 årig projektperiode fra 1. april 2011 til 31. december 2013. Danmarks Idræts-Forbund (DIF) har bevilget 1,8 millioner kroner til projektet, der finder sted i et samarbejde mellem Dansk Militært Idrætsforbund (DMI) og Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), der deles om resten af udgifterne til det 2,5 millioner kroner dyre projekt.

Team Wounded Racing er sponsoreret af:
Strøjer Tegl, FDM Motorsports event, Omnia Investors Club, GoRacing, Familienetværket, Vangsgaard, LB Anlæg, Handicare, Carhartt, Porse A/S, Rebo, Jens J. Aagaard A/S og Dansk Ingeniør Service.

Interview med Jason Watt:

Interview med Kristian Nielsen:

Dansk Handicap Idræts-Forbund


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Team Wounded Racing
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •