Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Kim Holmgaard klar til sæsonstart i Aston Martin

Danish Endurance
Championship 

10/05/12 

DEC - Danish Endurance ChampionshipFlere måneders ventetid er på lørdag langt om længe overstået for Kim Holmgaard, for så skal racerkøreren fra Aalborg atter i aktion og bygge videre på de flotte resultater, han opnåede i sin internationale langdistancedebut sidste år. Sæsonstarten bliver dog ikke udlandet, men derimod hjemlige Padborg Park. Til gengæld er bilen helt ny
 

”I år skal jeg køre en Aston Martin Vantage for Team Bauhaus EXXO, og det glæder jeg mig virkelig til,” siger Kim Holmgaard. Han har to gange haft lejlighed til at prøve den nye racerbil, som han skal dele med to andre kørere i årets første løb, der strækker sig over hele seks timer.


Kim Holmgaard er en af kørerne i denne Aston Martin Vantage.

”Første gang jeg prøvede bilen var ved en funktionstest i lufthavnen ved Odense. Her gjaldt det bare om at checke, at alt virkede og fungerede. Anden gang var på Padborg Park, hvor vi for alvor kunne begynde at give gas.”

Aston Martin Vantagen har en stor 4,7 liters motor, og det er en helt igennem velgennemprøvet bil, som Team Bauhaus EXXO har fået fingrene i.

”Vi kørte på nogle fornuftige tider, og man kan mærke, at bilen er bygget ordentligt. Selve grundbilen er rigtig god, så det er et rigtig godt udgangspunkt for en god racerbil,” siger Kim Holmgaard. ”Men bilen er også markant anderledes end den bil, jeg kørte en række langdistanceløb med sidste år. Med Aston Martinen skal man ikke køre bilen så højt op i omdrejninger, og det skal man lige vænne sig til. Men bilen er dejlig nem at køre, selv om den naturligvis er lidt af en håndfuld.”


Bilen er blevet test på Padborg Park inden debuten.

Kim Holmgaard og Team Bauhaus EXXO skal køre flere løb i Danish Endurance Championship, men der er også to udenlandske løb på tapet. Teamet havde egentlig fået et forhåndstilsagn om at komme til start på Le Mans, men den beslutning blev ændret af arrangørerne, og det er nu i stedet to 24-timers løb på henholdsvis Silverstone i England og banen i Dubai, der er på programmet. Men først gælder det lørdagens løb på Padborg Park.

”Vi havde nogle perfekte forberedelser til 6-timers løbet, og vi fik bl.a. også øvet dækskifte. Selv om der er fem bolte i hvert hjul, så kunne mekanikerne skifte alle fire hjul på 32 sekunder,” siger Kim Holmgaard og glæder sig til sæsonstarten.

”Der er ikke nogen tvivl om, at den erfaring jeg fik sidste år, gjorde det meget nemmere at hoppe ind i bilen. Men bilen er stadig ny for os alle sammen, så der bliver selvfølgelig udfordringer, men når første løb er ovre, forventer jeg da, at vi befinder os i top 3 generelt.”

Holmgaard


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Padborg Park
  • 12/05/12 - Padborg Park - Danish Endurance Championship - DM
  •