Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

RCZ Racing Cup

Michael Carlsen: ”En lærerig weekend”

RCZ 
02/05/12 

Michael Carlsen kastede sig i weekenden ud i sit eget Tour de France. Racerkøreren fra Vissenbjerg tog hul på en sæson i den franske Peugeot RCZ Racing Cup, hvor premieren fandt sted på den kuperede og kurverige Ledenon-bane vest for Avignon.
 

”Det har været en meget spændende og lærerig weekend,” fortæller Michael Carlsen. ”Jeg blev nummer 12 i det første løb og nummer 10 i det andet, men det er svært at køre fra franskmændene i Frankrig. Det vidste jeg godt, at jeg ville opleve, men i det sidste heat var jeg et sekund efter de hurtigste, og jeg manglede bare et par tiendedele i forhold til dem, der var på femtepladsen, og som jeg konkurrerede med.”

Stort set alt var nyt for Michael Carlsen i årets sæsonpremiere. Banen, bilen og ikke mindst konkurrenterne.

”Det har været kombinationen af det hele, som gjorde det svært,” indrømmer Michael Carlsen. ”At komme til en bane, jeg ikke kender, men som franskmændene kender til, og så i en bil, der er ny for os.”

”Banen var bygget på en bjergside, hvor det blæste hele tiden, men det var en fin bane. Ledonen er lidt ligesom vores egen Ring Djursland, hvor man kører ud over en bakketop og ikke kan se, hvad der kommer. Der var mange steder, hvor vi ikke kunne se, hvor vi ville ende henne.”

Michael Carlsen kom igennem begge løb i sin nye Peugeot RCZ uden skrammer – men med en stor erfaring rigere.

”Det har været en rigtig god weekend, og vi har lært meget om bilen og om serien,” siger han. ”Konkurrenterne havde trænet og testet med deres biler inden løbet, men nu har vi fundet ud af, hvad man kan gøre ved bilen. Langt hen ad vejen er det det samme, som vi kunne gøre på min gamle DTC-bil.”

Størstedelen af de 21 modstandere, som Michael Carlsen var oppe imod, var ukendte for ham. Men der var dog et par navne, som han kunne nikke genkendende til. Den ene var Julien Briché, der er en gammel konkurrent fra DTC-tiden, og som vandt første løb. Den anden var en pige ved navn Margot Laffite.

”Hun er datter af den tidligere Formel 1-kører Jacques Laffite,” fortæller Michael Carlsen. ”Hende havde jeg en god fight med i det andet løb, hvor jeg slog hende. Og det var godt. For derhjemme sagde de, at hvis jeg ikke kørte fra pigerne, så behøvede jeg ikke at komme hjem…”

Michael Carlsen


Læs mere om:
  • Michael Carlsen
  •