Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

Sæbekasserace for børnene ved Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

22/02/12 

Alle østjyske skolebørn kan deltage i deres eget Grand Prix-løb
Classic Race Aarhus handler i høj grad om motoriserede køretøjer fra en svunden tid. Men det store arrangement omkring Mindeparken er andet og meget mere end historiske standardvogne og GT-biler fra 50erne og 60erne. Løbet får også deltagelse af nye køretøjer, der er bygget specielt til lejligheden.
 

”Ligesom sidste år afholder vi også et sæbekasserace for børnene,” fortæller Tine Vallø, der er ansvarlig for de mange børneaktiviteter ved Classic Race Aarhus, som bliver gennemført i samarbejdet med Ung i Aarhus.

”Fredag middag inden de gamle racerbiler indtager banen, kører vi et Grand Prix-løb på selve Strandvejen, som udgør start- og mållangsiden på banen. Børnene får her mulighed for at køre på et stykke vej, hvor de aldrig nogensinde ellers ville kunne køre med en sæbekasseracer.”


De to bedste mandskaber ved sidste års sæbekasseløb modtog velfortjente pokaler.
(Foto: Morten Alstrup)

Sæbekasseracet er åbent for alle børn, og da de skal deltage med deres egne køretøjer, er det oplagt, at man eksempelvis er flere børn, der går i gang med konstruktionen af sæbekasseraceren i skolens sløjdtimer eller i fritids- og ungdomsklubberne.

”Reglerne for køretøjerne er ganske enkle,” forklarer Tine Vallø. ”De skal have fire hjul, hvor de to forreste skal bruges til at styre med. Og så må der selvfølgelig ikke være motor på dem. Vi har udarbejdet en kort beskrivelse af de krav, som sæbekasserne skal opfylde, og dem kan man få ved at skrive til saebekasse@craa.dk.”

For at sikre en så jævnbyrdig konkurrence som muligt vil deltagerne i sæbekasseracet også blive inddelt i klasser ligesom med de historiske biler. Og præcist ligesom med de gamle biler inddeles vil deltagerne blive inddelt i aldersgrupper.

”Vi afholder tre konkurrencer. De yngste kan deltage i gruppen fra 8 til 11 år. De mellemste fra 12 til 14 år, mens den ældste gruppe omfatter de 15- til 18-årige,” siger Tine Vallø. ”I alle tre konkurrencer er der pokaler til de bedste.”

For at kunne deltage i sæbekasseløbet ved Classic Race Aarhus er det nødvendigt at forhåndstilmelde sig, hvilket man enten kan gøre på hjemmesiden craa.dk eller på mail-adressen saebekasse@craa.dk.

Classic Race Aarhus

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 24/06/12 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •