Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Toyota er klar med deres LMP1

FIA WEC 
29/12/11 

World Endurance ChampionshipToyota's nye LMP1 hybrid racer er snart klar til præsentation. Toyoyta vil teste den nye bil på HTTT Paul Ricard fra den 24. til 27. Januar, og på samme tidspunkt , vil der være officiel præsentation af den nye bil.
Der er dog allerede nu offentliggjort nogle få tekniske detaljer fra Toyota Motorsport GmbH.
 

Bilen er en lukket model, lige som både Audi og Peugeot, og brændstof motoren i bilen tager udgangspunkt i TMG's 3,4-liter V8 motor som vi har set i Rebellion Racings biler i 2011.

Under testen på HTTT Paul Ricard bliver det Alex Wurz, Nicolas Lapierre og Kazuki Nakajima der skal teste bilen og det bliver også disse tre der skal køre fabriks/udviklingsbilen i 2012.

TMG, der har base i Köln(Tyskland) bygger Toyota's nye hybrid LMP1 sammen med ORECA, der også skal være med til at bygge staben af teknikere op bag Toyotas tilbagevende til international sportscar racing.

Det er Toyotas plan at race debutere med bilen i årets første WEC løb som er 12 timers løbet på Sebring, i marts.

Lad os håbe på at Toyota er så stærk at de kan udfordre både Audi og Peugeot.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Alexander Wurz
  • Kazuki Nakajima
  • Nicolas Lapierre
  •