Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

CO² neutralt Formel 1 team certificeret

Formel 1 
07/12/11 

McLaren Mercedes teamet er blevet certificeret som det første Formel 1 team som er CO² neutralt.
En lang række tiltag især i McLaren Technology Center har formået at man især i Formel 1 teamet har kunnet begrænse CO² udslippet temmelig meget. De seneste er brænsning nået op på 1.500 tons CO² om året.
 

Det er på en lang række området at man har kunnet begrænse udslippet. Det er sket i Formel 1 motorerne som Mercedes har leveret, men hvor man er har implementeret flere ikke specificerede ting som har begrænset udslippet.

Derudover har alle chaufører på de trucks som transporterer Formel teamet rundt i Europa, gennemgået flere kurser med blandt andet økonomi kørsel på programmet. Men også i fremstillingen af diverse komponenter til Formel 1 teamet har man fundet steder hvor man kunne begrænse CO² udslippet.

Udover at McLaren har analyseret sig frem til hvor og hvor meget man kunne begrænse udslippet, som har man også haft ekstern ekspert bistand til at støtte og yderligere finde tiltag til at reducere udslippet. Nu er man så nået til det punkt hvor man er blevet certificeret som CO² neutral.

Man har dog ingen planer om at stoppe der men stadig forbedre sig yderligere. Desuden vil man i bilproduktionen af McLarens sportsvogne også yderligere finde måder og metoder til at begrænse udslippet. McLaren bryster sig af allerede nu at være den bilproducent som er mest CO² venlig, men man skal nok lige holde det op mod det antal af biler som andre bilfabrikanter producerer.

Dons

Læs mere om:
  • McLaren Formula 1
  •