Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Flot VM-afslutning for Michel Nykjær

WTCC 
21/11/11 

Michel Nykjær kæmpede sin chance, da verdensmesterskabet for standardvogne søndag morgen blev afgjort på gadebanen i Macau. Sejre i begge løb var det, der skulle holde Næstved-kørerens drøm om at vinde privatkørernes verdensmesterskab i live, og det var netop det, han gjorde. Såvel i det første som i det andet løb vandt Michel Nykjær klassen for privatkørere, men da regnestykket blev gjort op, var han bare to point efter den nye mester.
 

”Det var en rigtig god afslutning på sæsonen,” siger Michel Nykjær. ”Nu har jeg vundet fire af de seneste seks løb blandt privatkørerne, og når jeg kikker tilbage på året, så kan jeg kun være tilfreds. Vi havde nogle problemer først på året, som gjorde, at vi siden har skullet indhente, men det har vi også gjort, selv om vi manglede lidt til sidst. Men tillykke til Kristian med titlen og tak for kampen.”


Michel Nykjær fik en flot VM-afslutning.
(Foto: FIA WTCC)

Løbene i den tidligere portugisiske kronkoloni foregik på en over seks kilometer lang gadebane, der visse steder er meget bred, andre meget smal. Men hele vejen rundt er den omgivet af enten autoværn eller betonmure, og dem formåede køreren fra Pole Position Denmark helt at holde sig fri af. I det første løb undgik han også de kollisioner, andre kørere havde, men i det andet var det tæt ved at gå galt.

”På langsiden kom jeg ned til et sving, hvor jeg helt som normalt slap gassen lidt, men så begyndte bilen at sejle og have kurs mod autoværnet. Men jeg klarede den. Det var en fed redning,” siger Michel Nykjær. I samme løb var han også i tæt kamp med Yvan Muller, som kæmpede om den generelle VM-titel.

”Han lå længe bag mig og jeg trak flere steder fra ham. Men jeg koncentrerede mig om at score point til privatkørernes mesterskab, og da der ikke var nogen af mine konkurrenter i nærheden, valgte jeg at køre på det sikre. Macau er en speciel bane. Presser man citronen, kan det gå galt. Og går det galt i Macau, så har du ingen muligheder.”

Begge søndagens løb sluttede Michel Nykjær på to femtepladser generelt, og disse resultater rykkede ham frem på en generel tiendeplads i VM-slutstillingen.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • SUNRED Engineering
  • Macau
  • 20/11/11 - Macau - WTCC - FIA VM
  •