Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Jetalliance håber på en god sæsonafslutning

ILM Cup 
09/11/11 

Sæson afslutningen, ja afslutningen på ILM Cup - serien i det hele taget (næste år bliver Intercontinental Le Mans Cup jo til World Endurance Championship, et regulært VM under FIA), giver debut til ”VVS-mesteren” fra Frederikssund Rene Rasmussen.
Rene Rasmussen har været med i dansk motorsport i mange år og har blandt andet kørt DTC for både Essex og Team Den Blå Avis. Mest kendt er Rene Rasmussen nok fra Ferrari Challenge, der har budt på flere topplaceringer bl.a. et mesterskab i 2004.
 

Rene Rasmussen skal dele Lotus Jetalliance´s ene Lotus Evora GTE med briten Martin Rich og hollænderen Oskar Slingerland. Det er den samme bil en anden dansker Kasper Jensen fik sin sportsvogns-debut i på Road Atlanta i ”Petit Le Mans” for en måneds tid siden.

Den anden Evora GTE har også dansk islæt, nemlig David Heinemaier-Hansson som også debuterede for Lotus Jetalliance på Road Atlanta. David Heinemaier-Hansson er nok ikke særligt kendt i Danmark. David har boet en del år i Chicago og er medejer af IT-firmaet 37signals og har ved siden af, kørt en del race i USA.
De to medkørere er briterne Johnny Mowlem og James Rossiter.


(Foto: Jet Alliance)

Det forrige ILM Cup - løb på Road Atlanta, var ”ondt” ved Jetalliance teamet. Begge biler måtte udgå og det med så alvorlige skader, at teamet var i tvivl om, hvorvidt man kunne nå at få bilerne køreklar til finalen på Zhuhai International Circuit i Kina. Alle i teamet var imidlertid indstillet på at ”gi´ den en skalle” og på den relativt korte tid mellem de to løb, lykkedes det at få begge biler klar.

Danske Jan Kalmar som er teamchef og medejer af Lotus Jetalliance: ”Den ene af bilerne er helt færdig og raceklar. På den anden laver vi de sidste ting her i Kina i ugen op til løbet, da vi har måttet vente på nogle reservedele. Som tingene står, er jeg overbevist om, at vi har begge biler på startgrid´en og at vores hårde arbejde bliver belønnet med, at begge biler krydser målstregen efter 6 timer!”

Lukas Lichtner-Hoyer, Lotus Jetalliance team-ejer: ”Vi har måttet lave en masse udviklingsarbejde på de nye Lotus Evora GTE-biler i år. Men hele det tekniske personale har helliget sig vores fælles sag fuldt ud, på trods af de mange ”tilbageslag”, som for eksempel det skuffende resultat i ”Petit Le Mans” sidste måned. Nu håber jeg virkelig, at deres hårde arbejde belønnes med et godt resultat i Kina!”

Them

Læs mere om:
  • James Rossiter
  • Johnny Mowlem
  • Kasper Juul Jensen
  • Rene Rasmussen
  • Jetalliance Racing
  • Zhuhai
  • 13/11/11 - Zhuhai - ILM Cup
  •