Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Sebastien Loeb starter nyt team

Sportscar racing 
01/11/11 

- men ikke i rally
Sebastien Loeb starter nyt team. Et team der i første omgang skal køre i den franske Porsche Matmut Carrera Cup. Der er dog et langsigtet mål og det er deltagelse i 24 timers løbet på Le Mans.
Hvilken klasse det så eventuelt vil blive, er ingen helt klar over, men Sebastien Loeb leger lidt med tanken om at køre med Formula Le Mans også.
 

Sebastien Loen og vennen Dominique Heintz har annonceret at de starter deres eget team. Det har dog intet at gøre med rally som begge ellers har beskæftiget sig med i de seneste mange år.

Nej det er sportsvognsracing det drejer sig og planen er at man i 2012 vil indsætte to biler i den franske Porsche Matmut Carrera Cup. Sideløbende med det, vil Sebastien Loeb tilsyneladende prøve kræfter med Formula Le Mans i klassens faste bil - Oreca-FLM09. Det langsigtede mål med det projekt er en dag at køre i 24 timers løbet på Le Mans.

Det betyder dog ikke at Sebastien Loeb dropper sin deltagelse i World Rally Championship. Selv siger han:
"Jeg har deltaget i nogen få løb på asfaltbaner i forskellige klasser. Jeg kan virkelig godt li' den type løb og hele atmosfæren omkring dem. Rally har været en stor del af mit liv og vil stadig være det. Derfor forsætter jeg et par år med det endnu. Men efterhånden som jeg får mere tid, vil jeg prøve andre ting af."

"Teamet vil i første omgang deltage i Porsche Matmut Carrera Cuppen. Alle deltagere kører i ens biler, så det er kørerens evner der gør forskellen. Porsche GT3 Cup bilen kan desuden indsættes i andre serier og er prismæssigt overkommelig."

Der arbejdes også med planer om at indsætte en bil i den franske Peugeot RCZ Cup. Disse planer er dog endnu kun på tegnebrædtet. Det samme gælder planerne om at deltage i en serie hvor FLM bilerne kan være med. Dette er også endnu kun på tegnebrædtet. Økonomien til dette er endnu ikke på plads. Men de to udtaler at man tager et skridt ad gangen.

Et af de store hovedmål for Sebastien Loeb er at deltage i Le Mans løbet med eget team. Som kører har han selv deltaget 2 gange med en andenplads i 2006 som bedste resultat. Teamet vil ved slutningen af året både præsentere teamet og det endelige fastlagte program.

Dons

Læs mere om:
  • Sebastien Loeb
  •