Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Uheldig sæsonafslutning for Maiken Rasmussen

Scirocco R-Cup 
26/10/11 

Scirocco R-CupEfter et par gode løb i den tyske Scirocco R Cup, var det med store forhåbninger om et godt resultat, at Maiken Rasmussen stillede op til det sidste løb i denne sæson, hvilket skulle afvikles på Hockenheim i det sydlige Tyskland.
Flere ting drillede dog Maiken Rasmussen. Især var det tåge og en generel kulde der generede både Maiken Rasmussen og de andre deltagere i klassen.
 

Da Scirocco R Cup klassen sidste gang på Hockenheim havde Maiken Rasmussen et rigtig godt resultat med fra banen. Det ønskede hun selvfølgelig at gentage, så fokus var på at forbedre sig på de steder på banen hvor hun følte hun havde problemer ved sidste besøg.


(Foto: Natascha Theisen)

Men tåge udsatte kørslerne fredag for alle klasser, ligesom temperaturen havde det noget vanskeligt med at snige sig op i noget egenligt brugbart. Alligevel ville Maiken Rasmussen holde målsætningen og arbejde med forbedringer. Det lykkedes da for så vidt også under de vanskelige forhold.

Lørdag skulle kvalifikationen køres og efter at have været banen rundt, skulle Maiken Rasmussen endelig køre de få omgange det var muligt at køre en ordentlig kvalifikationstid. Og så var det så lige at problemerne forsatte. På de fleste omgange var der gul-flags zoner, som begrænser muligheden for at sætte en hurtig tid. Den ene omgang hvor det lykkedes at komme rundt uden forhindringer, lavede Maiken Rasmussen så desværre selv en lille fejl og måtte nøjes med elvte hurtigste tid.


(Foto: Natascha Theisen)

I Scirocco R Cup klassen er mulighed for at køre et vist tidsrum med en boost funktion. Men på grund af de førnævnte forhindringer og egen fejl, lykkedes det ikke at køre den helt optimale omgang.

Selve løbet som blev kørt sent lørdag eftermiddag i solskin men stadig med lave temperaturer, startede for så vidt godt for Maiken Rasmussen. I løbet af første omgang avancerede hun til tiende pladsen. Men på 2. omgang var der et par af de forankørende konkurrenter der ville gennem hårnålesvinget på Hockenheim på samme tid og sted. Det skabte noget ravage og for at undgå at køre sammen med konkurrenterne, måtte Maiken Rasmussen en tur uden for banen, men med det resultat at da hun kom tilbage igen, var hun placeret som nummer 24.


(Foto: Natascha Theisen)

Maiken Rasmussen ville frem og i feltet og med stort set samme omgangstider som de førende i feltet, fik hun kørt sig frem til en placering som nummer 17. Det var på den position hun sluttede løbet.

Det har været en god sæson for Maiken Rasmussen i hendes første sæson i en international touringcar klasse. Faktisk så god at hun allerede nu har indledt jagten på at finde økonomi til et budget så hun kan deltage igen internationalt i den kommende 2012 sæson.

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Maiken Rasmussen
  • Hockenheim
  •