Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

V8 Supercar

Personlig succes men intet resultat

V8 Supercar 
22/10/11 

- for Jan Magnussen downunder
Jan Magnussen fik desværre intet resultat ud af en fantastisk indsats ved det første af to løb i det australske invitationsløb Golden Coast 600 ved Surfers Paradise, der blev afviklet lørdag morgen dansk tid.
Jan Magnussen deler en Holden Commodore hos Supercheap Auto Racing med australske Russell Ingall, kendt i motorsportskredse som ”the enforcer”.
 

Magnussen, som de har døbt ”the dominator”, startede i bilen, efter Ingall havde kvalificeret den i trettende position. Herfra leverede Jan Magnussen et af sine varemærker, overhalinger på stribe. På elleve omgange havde han på den snævre bybane, arbejdet sig op på en ottendeplads i feltet, der er fyldt med internationale motorsportsstjerner. Men netop som han nærmede sig Bergmeister på syvendepladsen, oplevede han enhver racerkørers skræk, bremsesvigt på en bybane. Det lykkedes Jan Magnussen at undgå betonmurene, men han måtte søge i pit, hvilket kostede flere omgange til de førende. Han kom på banen igen på en 24. plads, men herfra leverede han fantastiske omgangstider, der gav stor ros fra teamet, men desværre foregik uden den store opmærksomhed, da han var fem omgange efter de førende. Jan Magnussen kørte omgangstider, der var konkurrencedygtige med de bedste kørere fra serien, der ellers som hovedregel har vist sig som de klart hurtigste i de 650 HK stærke biler, der kræver stor tilvænning og hvor de internationale kørere kun har haft meget kort tid til at lære dem og banen at kende. Efter ca. ¾ af det 300 km lange løb leverede Magnussen bilen til Russell Ingall, der kørte den i mål på en skuffende 22. plads.


(Foto: Supercheap Autoracing)

”Det gik rigtig godt, men det er surt, at jeg ikke kunne vise det oppe foran” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Jeg havde virkelig en god racerbil og fik sat et par gode overhalinger ind. Desværre oplevede jeg pludselig at bremsepedalen gik helt i bund. Der er ikke mange steder på den her bane, hvor det kan ske, uden at man kommer til at slå sig meget, men jeg var så heldig at det skete ind i sving 1, hvor det heldigvis var muligt at undgå murene. Men det var noget af en øjenåbner. Teamet fik bilen klar igen og omgangstiderne viste, at vi kunne være med fremme. For mig var det en personlig succes, at tiderne kunne matche de bedste normale kørere, men desværre foregik det relativt ubemærket i den forkerte ende af feltet. Nu håber jeg på bedre held i andet løb i morgen. Jeg glæder mig allerede. Det er vildt sjovt ræs og en fed bane. Og så var det fedt igen at lave en stående start. Det er længe siden sidst, men det er ingen tvivl om, at det får adrenalinet til at pumpe, når man sidder på startstregen og hører 28 V8 motorer, der er klar til at blive fyret af”.


(Foto: Supercheap Autoracing)

Jan Magnussen kører andet løb søndag kl. 13.40 lokal tid, kl. 5.40 dansk tid. Jan Magnussen starter igen i bilen når starten går.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  •