Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

DK MOTORSPORT vandt dobbeltmesterskab i langdistance

Danish Endurance
Championship 

13/10/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipVindertrioen Seerup/Wulff/Andersen fik dog uventede problemer til sidst
Det blev til to mesterskaber for DK MOTORSPORT, da årets Danish Endurance Championship blev afsluttet på Padborg Park. Jan Seerup, Thomas Wulff og Johnny Andersen kan ikke bare kalde sig mestre i Clio-divisionen for de identiske Renault Clio-biler, men de vandt også titlen i den største division af alle, den for biler mellem 1601 og 2000 cm3.
 

Men det, der med en time tilbage af finaleløbet lignede to mesterskaber vundet med solide margener, endte til sidst med at blive en gyser. Pludselig opstod der netop problemer med bilen, mens Jan Seerup sad bag rattet.

”Jeg kom igennem chikanen, og så gik bilen ud. Strømmen forsvandt simpelthen, og jeg havde hverken servostyring eller noget, så det var dybt ubehageligt,” forklarer Jan Seerup. ”Jeg troede, at det var en engangsforeteelse, men da jeg havde kørt tre omgange mere og igen var på vej mod chikanen, gik bilen igen ud. Jeg valgte at køre i pit, og så viste det sig, at polerne var gået af batteriet. De blev skruet fast igen, men da jeg så havde kørt 3-4 omgange, kom det bare engang til. Polerne var faldet af igen, fordi gevindet simpelthen var blevet ødelagt.”

Kampen på Padborg Park var så tæt, så selv om de to pitstops gik lynhurtigt, kostede de alligevel to omgange, og det betød, at trioen hurtigt tabte den ene placering efter den anden.

”Jan var bare 8-10 sekunder efter den bedste bil i Clio-divisionen, og det havde været en okay placering, men det var frustrerende at stå og kikke på, at de andre bare suste forbi,” siger Johnny Andersen. ”Vi havde så en af de dage, som nogle af vores konkurrenter også har haft, men vi fik mesterskabet, selv om det havde været sjovere også at være kommet på podiet den dag, hvor man bliver mester.”

”Med de problemer, vi havde til sidst, var der ikke andet for at tage kuglerammen frem og regne på, hvad vi skulle bruge af point for at vinde, og takket være en god præstation af hele teamet lykkedes det alligevel,” tilføjer Thomas Wulff. ”Vi ville godt have vundet, men vi kunne også have tabt det hele. Vi står med to titler i klasse 2 og Clio-divisionen, så det har været et fantastisk år.”

Knapt så fantastisk har hverken sæsonen eller DM-Finalen været for DK MOTORSPORTs anden bil. Den hurtige Opel Corsa nåede kun at tilbagelægge tre-og-en-halv omgang, inden den holdt slemt beskadiget i et autoværn.

”Man havde placeret nogle store lastbildæk ved chikanen, som nok er Padborg Parks mest udfordrende passage, og det blev den ikke mindre udfordrende af,” siger Per Johansen, der var den uheldige chauffør.

”Hvis jeg peger på nogen, så vender der tre fingre den anden vej, og Per Johansen skulle ikke have kørt så tæt på. Jeg rammer dækket og snurrer, og så kommer der en af de efterfølgende biler og rammer det store lastbildæk, jeg har kørt ud på vejen. Han rykker sit forhjul af, og det gør, at han hverken kan bremse eller styre, og han rammer så mig. Han har ikke kunnet gøre for, for der lå en forhindring, han ikke kunne komme udenom, men man skal overveje, om man bør opstille sådan nogle ting lige før et løb, når vi ikke havde lejlighed til at prøve den nye udfordring under tidtagningen. Jeg vil ikke give andre end mig selv skylden, men bagefter blev de flyttet.”

Uheldet betød, at hverken Tom Pedersen eller Lars Højris kom ud at køre i løbet.

”Jeg var grædefærdig, for det har været en dårlig sæson,” siger Lars Højris. ”Vi vandt på Ring Djursland, men så har vi ellers haft uheld på uheld. Der er ingen tvivl om, at bilen er fantastisk, men jeg har bare ikke kørt ret meget i den i år.”

DK MOTORSPORT


Læs mere om:
  • Jan Seerup
  • Lars Højris Nielsen
  • Thomas Wulff
  • Tom Pedersen
  • Padborg Park
  • 08/10/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •