Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Poul Dalgas kan skrive historie i Citroën DS3 Cup

Citroën DS3 Cup 
06/10/11 

Citroën har stolte traditioner i dansk banesport. Det begyndte med Citroën 2CV Cross Cup i 1978. Siden fulgte Citroën AX Cup og Citroën Saxo Cup, inden årets nyhed indtog de danske racerbaner: Citroën DS3 Cup. På søndag skal den første mester kåres i den nye mærkeklasse ved årets DM-Finale
 

Det kommer til at ske på Padborg Park, og meget tyder på, at titlen kommer til at gå til en kører, der igennem flere årtier har været synonym med Citroën.
Poul Dalgas, Kolding, ligger nemlig til at erobre titlen i Citroën DS3 Cup.

Han var med, da Citroën 2CV Cross Cuppen indtog de danske baner. Dengang blev han mester. Da Citroën AX Cuppen tog over, var han også med og tog en andenplads i 1995. Siden fortsatte han – og andre med hang til de hurtige franske lommeracere – i Citroën Saxo Cuppen, hvor han tre år i træk – fra 1996 til 1998 – kørte top 5-placeinger hjem.


Poul Dalgas kan vinde endnu en Citroën-titel.
(Foto: Morten Alstrup)

Men på søndag kan Poul Dalgas tage sin første titel siden sejren i Citroën 2CV Cross Cuppen i 1978. Nuvel, han blev i 1989 og 1992 jysk mester i manøvreprøver bag rattet af en Citroën AX Sport, men søndag på Padborg Park er det kampen om at komme først over målstregen – og ikke imod stopuret – der er gældende. Og her ligger Citroën-specialisten Poul Dalgas godt til.

Han har et forspring på 37 point, og da der er 25 point at kæmpe om i hvert af de to løb på Padborg Park, har han måske ikke jokeren på hånden, men så dog kongen og dronningen. Mads Gravlund, Smørum, har stadig mulighed for at slå ham. Fem af årets ti løb i Citroën DS3 Cup har han således sluttet i top 4, og Mads Gravlund har derfor mulighed for at besejre Poul Dalgas. Og ligesom Poul Dalgas har Mads Gravlund også masser af fransk erfaring fra Citroën Saxo Cuppen.

Den store vinder på Padborg Park kan dog blive en helt anden kører. Det er Rasmus Klarskov, Kalundborg, som måske kan gå hen at slå alle de rutinerede kørere.

Forholdsvis sent kom vestsjællænderen med i Citroën DS3 Cuppen, men alligevel har han vist sit værd. Blot seks starter er det blevet til for Rasmus Klarskov, men han har ikke desto mindre været årets mest succesrige kører – i hvert fald målt på antal sejre. Fire førsteplaser er det blevet til, og selv om han – måske i gåseøjne – blot kan sikre sig en sammenlagt tredjeplads, så har han vist sig som en af de hurtigste kørere i Citroën DS3 Cuppen.

Stillingen i Citroën DS3 Cup:

Placering Kører Point
1. Poul Dalgas 206
2. Mads Gravlund 169
3. Rasmus Klarskov 142
4. Preben Kirkegaard 118
5. Jørn Ginnerup 113
6. Jesper Kristoffersen 92
7. Jørn Vestergaard 89
8. Lars Eegholm 52
9. Martin Jensen 50
10. Jimmi Fredslund Ipsen 18

Citroën Danmark A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 09/10/11 - Padborg Park - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS