Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Ferrari Challenge

Danmarkspremiere på Ferrari-racer på Jyllandsringen

Ferrari Challenge (DK) 
30/09/11 

Ny Ferrari 458 Challenge-model deltager for første gang i Danmark
Historisk Festival runder i weekenden årets sæson af på FDM Jyllandsringen. Det er de historiske og klassiske sports- og GT-vogne, der vil være at finde i størstedelen af felterne, når der køres løb både lørdag og søndag, men der vil også være moderne bilerne til start. Ja, faktisk kan racerbanen ved Silkeborg også præsentere en Danmarkspremiere.
 

Ferrari Scandinavia Challenge kører nemlig sit afsluttende løb i denne sæson, og her kommer der en helt ny Ferrari-model til start, som ikke tidligere har været anvendt til race i Danmark.

Det er den nye Ferrari 458, som kan opleves i de tre løb, Ferrari Scandinavia Challenge kører i weekenden på FDM Jyllandsringen. Men det er ikke bare en helt standard-Ferrari, der kommer til start, men derimod racerudgaven, der bærer betegnelsen Ferrari 450 Challenge. Hele to eksemplarer deltager i løbene for Ferrari Scandinavia Challenge, og de køres af Johnny Laursen, Vedbæk, og Carsten Andersen, København. De starter med de biler, de tidligere på året har deltaget med i udenlandske Ferrari-løb på bl.a. Le Mans.


For første gang kan man opleve en Ferrari 458 i action under et løb i Ferrari Scandinavia Challenge på dansk grund
(Foto: Morten Alstrup)

Ferrari 458 Challenge er den seneste generation blandt racerudgaverne af Ferraris mest populære gadesportsvogne. Det følger således i rækken af biler, der også tæller 360 Challenge- og 430 Challenge-modellerne, men den er en kende hurtigere. Ferraris egen testbane, Fiorano, har den således gennemført godt to sekunder hurtigere end 430 Challenge-modellen.

Blandt de udfordrere, som Johnny Laursen og Carsten Andersen er oppe imod på FDM Jyllandsringen, bliver bl.a. far-og-søn-parret René og Joakim Rasmussen, begge Frederikssund. De stiller til start i henholdsvis en Ferrari 360 GT og en Ferrari 360 Challenge, og her plejer René Rasmussen traditionelt at kunne udfordre konkurrenterne bag rattet af de nyere Ferrari-generationer.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Jyllandsringen
 • 02/10/11 - Jyllandsringen - Ferrari Challenge (DK) - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS