Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Formel 1 teamet HRT F1 Team mindes Christian Bakkerud

Formel 1 
25/09/11 

– Always with us Christian
Formel 1 teamet HRT mindes Christian Bakkerud med mindetekst på begge biler under weekendens Singapore Grand Prix, med orderne ”Always with us Christian.”
 

Den danske racerkører, Christian Bakkerud, gik den 11. september 2011 bort efter en tragisk trafikulykke i Wimbledon i England. Det har efterladt et stort savn hos mange, da den blot 26 årige var yderst vellidt i motorsportsbranchen.


Narain Karthikeyans HRT racer med mindeteksten, foran de mange TV seere.
(Foto: HRT F1 Team)

Det savn er også markant hos hans tidligere racerteam, Team Kolles, hvor Christian tidligere har kørt både DTM og Le Mans. Han besøgte HRT F1 Team så sent som til Formel 1 løbet på Silverstone i England, hvor han var inviteret som gæst af teamet.

Derfor var det oplagt for Kolles der nu er teamchef hos HRT F1 Team i Formel 1, at markere savnet med et klistermærke på siddebrønden af hver af de to Formel 1 biler kørt af Daniel Ricciardo, Vitantonio Liuzzi og Narain Karthikeyan, med teksten ”Always with us Christian” under weekendens Singapore Grand Prix.


Daniel Ricciardos bil i Singapore Grand Prix, med mindeteksten på siddebrønden.
(Foto: HRT F1 Team)

Der er mange teamkammerater fra Christians tid hos Team Kolles, der nu arbejder i HRT F1 teamet. Derfor var chokket over tabet markant. Teamet ville gerne have deltaget i begravelsen i torsdags, men var grundet forpligtelserne i Formel 1 ikke i stand til at deltage i fuldt omfang. Derfor var ikke langt til at sætte en tilkendegivelse på F1 bilen i stedet, en tilkendegivelse som ellers er sjældent set i Formel 1 sporten. .


Always with you Christian, skrevet på siden af Narain Karthikeyans racer.
(Foto: HRT F1 Team)

”Han var en fantastisk person – meget høflig, meget behagelig og meget hjælpsom”, fortæller teamchef Colin Kolles til Speed. ”Han var et familiemenneske, den flinkeste kører man kan møde. Alle hans teamkammerater er helt i chok, fordi de kunne virkeligt godt lide ham”


Always with us Christian - fra teamet til Christian.
(Foto: HRT F1 Team)

Teksten bliver vist for mere end 600 millioner TV seere i denne weekend, og er blot den sidste tilkendegivelse af det store tab. Andre smukke tanker har været 1 minuts stilhed til DTM løbet på den tyske Oschersleben racerbane, den danske racerkører Martin Jensen som kørte med sørgebind til Grand Am løbet i Mid-Ohio i USA, samt ikke mindst de danske DASU juniortalenter, som kørte VM i karting i Sarno i Italien med sørgebind.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Christian Bakkerud
  • Daniel Ricciardo
  • Narain Karthikeyan
  • Vitantonio Liuzzi
  • Kolles
  • Marina Bay Street Circuit
  • 25/09/11 - Marina Bay Street Circuit - Formel 1 - FIA F1
  •      ASETEK SIMSPORTS