Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Dansk Automobil Sports Union - Elitenyt

Diverse 
22/09/11 

Den unge vestjyde Christian Sørensen fortsatte rækken af danske triumfer ved stor internationale CIK-mesterskaber. På banen i Sarno ved Napoli besatte handelsskoleeleven fra Varde søndag andenpladsen ved World Cup for KF2. Christian Sørensen kører sit første år i seniorkategorien efter han sidste sæson bl.a. vandt det tyske juniormesterskab.
 

SIDEN SIDST

Christian Sørensen vandt den forgangne weekend sølv ved World Cup for karting, og Søren Mortensen ligeledes sølv i NEZ Rallycross Championship.

Christian var bedste dansker til tidtagningen, og fortsatte de gode takter gennem de indledende heats og i prefinalen. I den afgørende finale havde han startplads syv, og efter et veldisponeret løb blev det altså til sølvmedalje. Det kunne endda have været endnu bedre for de danske farver, idet Michelle Gatting lå til en bronzeplads til blot fire omgange før mål hvor hun udgik med motorproblemer. Også Nicolaj Møller Madsen var uheldig da hans motor ikke ville starte inden finalen. I alt nåede seks danskere slutfasen.

Christian Sørensen har været medlem af DASU og Team Danmarks talentprojekt siden 2010, hvor han tillige blev kåret som Årets Kartingtalent. I 2011 er han fabrikskører for Tony Kart.

Italienske Loris Spinelli vandt World Cup, der er det uofficielle VM for KF2. Der var 94 startende. Se resultatlisten her

I World Cup for KF3 på samme bane blev Nicklas Nielsen bedste dansker på 9. pladsen efter en weekend præget af uheld for juniorerne. Her nåede tre danskere finalen.

På trods af at uheld undervejs i NEZ Rallycross Championship-afdelingen på Nysumbanen, magede de øvrige resultater det så Søren Mortensen alligevel kunne sikre sig sølvmedaljen i det samlede resultat. Det andet DASU-talent Jonas Skaaning sluttede som nr. 9. Finaleløbet, der blev afviklet i silende regn, resulterede i at NEZ-mesterskabet for 0-1600 blev vundet af Vaidas Navickas fra Lithauen. Se stillingen her
Ulrik Linnemann gæsteoptrådte i NEZ sammenhæng og sikrede sig en andenplads i klassens finale.

På Assen-banen i Holland blev dansk/engelske Emil Bernstorff denne gang bedste dansker med en sejr og to podiepladser i de tre løb i ADAC Formel Master. Kean Kristensen havde en uheldig weekend, mens Christina Nielsen igen forbedrede sig og sikrede sig årets hidtil bedste resultat med en 8. plads et af løbene. Før sidste runde på Hockenheim har Emil Bernstorff stadig mulighed for at hjemtage den samlede sejr i mesterskabet.

For Michael Christensen blev ADAC GT-løbet på Assen ikke en succes. Danskeren var udsat for en afkørsel samt mekanisk defekt i de to løb.

DASU Rally Challenge havde et uheldigt løb i femte afdeling af DM i rally. Simon Larsen/Nicklas Dauberg udgik efter en afkørsel, og Marco Gersager/Mette Jensen måtte ligeledes stoppe før tid efter mekanisk defekt.

DET SKER I UGEN

Kevin Magnussen skal på Donington-banen i England forsvare sin samlede andenplads i det engelske Formel 3 mesterskab. Det er årets næstsidste runde.
Læs mere her

På Sturup Raceway i Skåne afvikles ligeledes næstsidste runde af DM for Formel Ford. Jacob Nørtoft, Elliot Winther og Michelle Gatting jagter den førende Jesper Egebart. Læs mere her

Flere af de bedste danske topkørere er med når sidste afdeling af WSK Master Series køres den kommende weekend på Viterbo-banen i Italien. Det gælder bl.a. den nykårede sølvvinder ved World Cup for KF2 Christian Sørensen.
Man kan følge løbet Live her

Johan Jokinen gør comeback den kommende weekend. På trods af to sejre ud af fire mulige i European F3 Cup i starten af året har sponsorproblemer forhindret yderligere aktivitet. Men den kommende weekend er Johan Jokinen til start på Monza i NEC Formel Renault Championship. Det sker for danske KEO Racing.


Læs mere om:
 • Christian Bakkerud
 • Christian Sørensen
 • Christina Nielsen
 • Emil Bernstorff
 • Jacob Nørtoft
 • Jens Elliot Winther
 • Jesper K. Egebart
 • Johan Jokinen
 • Jonas Skaaning
 • Kean Kristensen
 • Kevin Magnussen
 • Michael Klitgaard Christensen
 • Michelle Gatting
 • Nicolaj Møller Madsen
 • Søren Mortensen
 • Ulrik Linnemann
 • 25/09/11 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK - DM
 •