Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Afgøres Formel Ford-titlen på søndag?

Formel Ford - DK 
21/09/11 

Næstsidste runde af racermesterskabet køres tæt på København
Kampen om det danske Formel Ford-mesterskab nærmer sig med hastige skridt sin afslutning. Der resterer to afdelinger af mesterskabet, der har rødder tilbage til 1971, og den kommende weekend køres den næstsidste runde. Det sker i Skåne på Sturup Raceway, og her kan der måske komme en forhåndsafgørelse på mesterskabet.
 

Jesper K. Egebart, Børkop, ankommer nemlig til banen med et forspring på 102 point, og selv om han skulle ende med at tære af dette forspring, så kan han sikre sig sin anden titel i streg allerede på søndag. Forudsætningen er kort og godt, at han skal have et forspring på 50 point eller mere, når weekenden er omme, for 50 point er nemlig det antal point, der er at køre om i finaleweekenden på Padborg Park.


Jesper Egebart har gode kort på hånden forud for weekendens løb på Sturup Raceway
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

På Sturup Raceway er der 75 point på højkant – 25 for hvert af de tre heats, der skal køres – men der er også en ekstra lille krølle på historien. Reglementet for Formel Ford foreskriver nemlig, at deltagerne i det samlede regnskab skal fratrække deres to dårligste resultater, som dog ikke må være fra finalerunden. Her er Jesper K. Egebart i den situation, at hans dårligste resultater rent faktisk stammer fra Sturup Raceway. De er nemlig fra forårets løb, hvor han indkasserede to andenpladser.

Ved den lejlighed var det nemlig ikke den unge Ray-kører, som vandt, men derimod Milton Lundström, Sverige. Netop den svenske Van Diemen-kører er atter med i feltet på Sturup Raceway, og det skal blive spændende at se, om han kan gentage forårets to sejre.

Sidste gang der blev kørt Formel Ford på Sturup Raceway var de øvrige kørere, som dengang kom på podiet, Elliot Winther, Roskilde, og Jakob Nørtoft, Vemmelev. Gennem hele sæsonen har de været nærmeste udfordrere til Jesper K. Egebart, men måske kan truslen mod den regerende mester denne gang komme fra en helt anden kant?


Michelle Gatting (60) har været hurtig på det seneste i Formel Ford og VM i karting
(Foto: Henning Smed / DanskerBiler.dk)

Feltets kvindelige kører har nemlig for alvor fået fart i kroppen. Tidligere på måneden scorede Michelle Gatting, Rungsted, sine første podieplaceringer i Formel Ford med en anden- og en tredjeplads på Ring Djursland, mens hun i den forgangne weekend gjorde det godt ved VM i karting. Her havde hun i finalen kørt sig fra tiendepladsen og sat kursen mod en medaljeplads, da hendes motor gik i stykker. Men der er ingen tvivl om, at racerpigen er flyvende for tiden, og Sturup Raceway er heller ikke ubekendt for hende. I foråret blev det til to fjerdepladser.

Mesterskabsstilling

Pos Navn By Bil Point
1. Jesper K. Egebart Børkop Ray-Duratec 290
2. Jacob Nørtoft Vemmelev Spectrum-Duratec 188
3. Elliot Winther Roskilde Mygale-Duratec 159
4. Niels-Ejnar Rytter Trustrup Ray-Duratec 132
5. Michelle Gatting Rungsted Van Diemen-Duratec 130
6. Mikkel Byrialsen Århus Aquila-Zetec 107
7. Morten Dons Brabrand Vector-Zetec 98
8. Frank Mortensen Helsinge Ray-Duratec 64
9. Milton Lundström Sverige Van Diemen-Duratec 50
10. Kasper Bording Randers Aquila-Zetec 37
11. Sander W. Mortensen Slagelse Van Diemen-Zetec 32
12. Steffen Møller Århus Ray-Duratec 29
13. Nick Palk Grenaa Van Diemen-Zetec 27
14. Mathias Storbank Van Diemen-Zetec 21
15. Mikkel K. Sørensen Aaborg Aquila-Zetec 17

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Michelle Gatting
  • Sturup Raceway
  • 25/09/11 - Sturup Raceway - Formel Ford - DK - DM
  •