Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Succesfuld weekend for Maiken Rasmussen

Scirocco R-Cup 
21/09/11 

Scirocco R-CupSelv om der har været enkelte problemer i løbet af weekenden, sluttede den unge dansker med et resultat i top 10, uden skader på hende hvide Scirocco R Cup.
 

Fordi hendes ”sædvanlige” Scirocco R Cup blev så svært beskadiget ved løbet på Brands Hatch, blev Maiken Rasmussen nødt til at køre årets 3 sidste løb, i en ny bil. Dermed skal Maiken Rasmussen vænne sig til en helt ny bils egenskaber, og igennem lidt vanskeligheder under de frie træninger, fredag eftermiddag.

”Det føles lidt underligt, i den nye bil”, siger Maiken Rasmussen. ”Dens setup er ikke helt rigtigt, så den har en del understyring. Men – alt andet lige, så føles bilen godt. Jeg håber bare mekanikerne finder en løsning, inden kvalifikationen”.


(Foto: Natascha Theisen)

Kvalifikationen blev dog ikke helt som Maiken kunne ønske sig. På de første omgange, kunne Maiken ikke finde den rigtige rytme til en hurtig omgang, selv om hun gav det nogle godt forsøg. Så hun besluttede sig for at køre i pit, og kørte først ud igen, da der var få minutter tilbage af den 30 minutters kvalifikation. Her pressede hun bilen lidt for hårdt, og endte i gruset. Det lykkedes at komme fri igen, men de sidste minutter var udløbet. Efter denne fejltagelse, rakte hendes tider ikke til en bedre placering, end en 15 plads til det første af weekendens løb.

”Det er min egen skyld, at det ikke blev til et bedre resultat. På den første omgang, kørte jeg en smule forsigtigt. Jeg skulle have presset mere på – specielt da dækkene var friske. Og ved mit sidste forsøg, pressede jeg den for hårdt, mistede bagenden og røg i gruset. Bilen føles dog perfekt nu, og jeg vil naturligvis gøre mit bedste ved løbet i eftermiddag”, fortalte Maiken Rasmussen efter kvalifikationen.


(Foto: Natascha Theisen)

Lørdag eftermiddagen, starter sæsonens ottende løb, i Volkswagen Scirocci R Cup. Maiken Rasmussen får en god start, og vinder med det samme to placeringer på første omgang. Maiken får lov at kæmpe hårdt for 13 pladsen, og tager ingen chancer, men forsvarer sin position, alle løbets fjorten omgange.

”Jeg er meget glad for resultatet af løbet, og specielt at jeg har fået bilen igennem løbet uden en skramme eller andre skader. Bilen kører godt, og jeg er fuld af fortrøstning til løbet i morgen eftermiddag”, siger Maiken Rasmussen efter løbet.


(Foto: Natascha Theisen)

Weekenden andet løb, og sæsonens niende, bliver i modsætning til lørdagen solrige løb, afviklet under regnfulde skyer. For Maiken Rasmussen er det en helt ny oplevelse, da hun ikke tidligere har startet på en så våd bane. Startende fra 13. position, lykkedes det hende denne gang at vinde tre placeringer i starten. Hun kæmpede hårdt, uden at tage unødige chancer, og kunne efter endnu et par omgange, passere et par kørere. Efter 14 omgange på den 3.69 km lange bane, kunne Maiken Rasmussen slutte løbet på en imponerende samlet ottende plads. Med denne placering, indkasserede hun en tredje plads i Junior-Cup-Challenge.

”Jeg er meget glad – det har været mit absolut første race i regn. Jeg holdt mig rolig og fokuseret, og styrede løbet fornuftigt med boosts. Da jeg så afstanden til køreren foran mig var for stort, valgte jeg at satse på sikker kørsel, og forsvarede min placering. Så jeg syntes jeg har kørt et klogt løb”, siger en glad Maiken Rasmussen efter løbet.


(Foto: Natascha Theisen)

Positivt, er konklusionen på weekenden.
”Det var mit første fulde løb i regn. Før starten var jeg betænksom omkring et løb under de omstændigheder, men det har været en god erfaring for mig. Jeg lærte meget om bilen, men også omkring mig selv – at forblive rolig, og fuldstændig fokuseret på min kørsel, uden at overkøre bilen. Nu ved jeg, hvad mit potentiale er.” siger en meget tilfreds Maiken Rasmussen.

Nu er der fire ugers pause, før sæsonen afsluttende løb i Volkswagen Scirocco R Cup køres på Motodrom ved Hockenheim. Da Maiken Rasmussen bliver spurgt om sit mål, siger hun: ”Jeg ser virkeligt frem til at returnere til Hockenheim, hvor jeg startede min karriere i Volkswagen Scirocco R Cup, for næsten et halvt år siden. Naturligvis vil jeg fortsætte mine gode resultater fra de sidste to løb, og fra starten af sæsonen. Men mit mål er at gøre det endnu bedre. En tredjeplads i Junior-Cup, og en placering i top 10 i det generelle klassement, ville være perfekt, og en perfekt afslutning på en vanskelig sæson,” konkluderer Maiken Rasmussen

Natascha Theisen
Media Office Theisen

Læs mere om:
  • Maiken Rasmussen
  •      D4 Enterprise Solutions