Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Grand-AM test på ”The Brickyard” - 2

Grand Am 
15/09/11 

Som omtalt i en artikel i sidste uge, så testede fire Grand AM-teams og to teams fra supportserien ”Continental Tire Sports Car Challenge” på Indianapolis Motor Speedway.
Testen var berammet til onsdag og torsdag, men skiftende vejr torsdag, betød at testen blev udvidet til også at omfatte fredag.
 

Grand AM-teamet ”Stevenson Motorsports” Camaro som på skift køres af Jan Magnussen og Ronnie Bremer var med ved testen, og Ronnie Bremer fik masser af omgange på Grand Prix-delen af den berømte bane.

”Fredag var vejret heldigvis godt igen. Vi fik testet hele 8 forskellige dæktyper og i løbet af dagen kørte jeg mere end 100 omgange. Det var rart med med de mange test-omgange inden det går løs med de sidste løb i årets serie. Jeg har endnu ikke kontrakt for 2012, men hvis jeg fortsætter i Grand-AM vil jeg glæde mig til gensynet med denne fantastiske bane” - fortæller Ronnie Bremer fra USA.

Fra 2000 til 2007 blev det amerikanske Formel 1 Grand Prix afviklet på Indianapolis Motor Speedway. En del af den berømte oval blev brugt som langside, men ellers blev der anlagt en ny Grand Prix bane (4,194 km.) på indercirklen af den berømte ”Brickyard”.
Løbene blev domineret af Ferrari, Michael Schumacher vandt fem sejre, mens Rubens Barrichello vandt en (en ”foræring ”af Schumacher som ville lave en ”foto-finish” med det resultat at Barrichello´s Ferrari var få millimeter længere fremme da målstregen blev krydset!. Omvendt havde Rubens måtte afgive sejre til Schumi tidligere. Hvem husker ikke Jean Todt´s berømte melding: ”Let Michael pass for the Championship!”)?

Mange Formel 1-fans husker sikkert Formel 1 skandaleløbet i 2005 på Indianapolis Motor Speedway, hvor kun seks biler (Ferrari, Minardi og Jordan) stillede til start. Alle teams på Michelin-dæk boykottede løbet. Schumacher, Barrichello og Tiago Montiero (!) udgjorde Top 3.

Them

Læs mere om:
  • Ronnie Bremer
  • Stevenson Motorsports
  • Indianapolis Motor Speedway
  • Grand-AM test på ”The Brickyard” - 1
  •