Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kampen om DM i rally spidser til

DM Rally 
10/09/11 

Expopartner Arminox Rally er næstsidste afdeling af Mekonomen Rally Championship
Kampen om Danmarksmester bliver mere og mere spændende. Afgørelsens time rykker tættere på, og når Expopartner Arminox Rally den 16.-17. september køres i området mellem Bjerringbro og Hobro, kommer man et skridt tættere på at kende identiteten af årets mestre i Mekonomen Rally Championship.
 

Mens Morten og Frits Grove Nielsen, begge Fårvang, i Standard National-klassen skal leve op til deres nye status som Danmarksmestre, er endnu intet afgjort på forhånd i de tre andre klasser, hvor der er en DM-titel på spil. Det er således i den hurtige 4WD-klasse, hvor der sidder lokale folk i flere af favoritbilerne.

Anja Posorski fra Rødding tørner således ud sammen med Brian Madsen, Slagelse, i deres røde Peugeot 207 Super 2000, og løbet på hjemmebane kan give hende det andet Danmarksmesterskab i træk efter sidste års titel i 2WD-klassen.


Anja Posorski kan vinde sit andet Danmarksskab i træk med Brian Madsen – og denne gang gøre det på hjemmebane.
(Foto: Johnny Pedersen)

”Når vi sætter os ind i bilen, gør vi det med det mål, at vi vil vinde,” siger Anja Posorski, der i midten af august scorede sin første generalsejr sammen med Brian Madsen. ”Vi havde en rigtig god dyst, og jeg tror også, at det var sjovt i Christians bil.”

Christian er Christian Jensen, Ans. Han blev slået med mindre end fem sekunder i det foregående DM-løb, og han mangler stadig sæsonens første sejr i DM-regi.

”Det er nu, det skal være, for nederlagene har da naget mig,” siger 2009-mesteren. ”Jeg har det fint med at være på hjemmebane, for det er dejligt at køre på sin hjemegn, når man har venner og bekendt i nærheden til at bakke en op.”


Christian Jensen jagter årets første sejr ved Expopartner Arminox Rally.
(Foto: Johnny Pedersen)

Men Expopartner Arminox Rally kan udløse en afgørelse før tid. Brian Madsen/Anja Posorski fører nemlig i kampen om Danmarksmesterskabet, og hvis de slutter foran de nærmeste konkurrenter, vil de lørdag eftermiddag på torvet i Bjerringbro kunne kalde sig Danmarksmestre.

”Det har vi selvfølgelig tænkt over, og det er rart at vide, hvis der bliver behov for at køre taktisk,” siger Brian Madsen. ”Men vi går efter at vinde hver gang, men vi ved, at det bliver svært. Det er Christians hjemmebane, og han er helt klar favorit.”

Også andre mandskaber vil have et ord at skulle have sagt omkring afgørelsen af Expopartner Arminox Rally. Ib Kragh, Juelsminde, er ved siden af Brian Madsen sæsonens eneste anden dobbeltvinder, mens Max Christensen, Svenstrup, sætter sin lid til efterårets komme.

”Hvis det bliver et mere fedtet føre, vil det ligge bedre til vores gruppe N-bil, men det er jo noget, vejrguderne bestemmer,” siger Danmarksmesteren fra 2008.

Stilling i Mekonomen Rally Championship – 4WD-klassen:

# Kørere Bilmærke Point
1. Brian Madsen/Anja Posorski Peugeot 207 Super 2000 70
2. Ib Kragh/Mie Petersen Peugeot 207 Super 2000 52
3. Max Christensen/Ole R. Frederiksen Subaru Impreza WRX STI 43
4. Christian Jensen/Freddy Pedersen Peugeot 207 Super 2000 42
5. Esben Hegelund/John Veis Peugeot 207 Super 2000 33
6. Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard Mitsubishi Lancer Evo IX 19
7. Kim Madsen/Kasper Sørensen Mitsubishi Lancer Evo VII 18
8. Steen Andersen/Iben Louring Mitsubishi Lancer Evo VII 16
9. Klaus Hammer/Finn Thomsen Fiat Punto S2000 13
10. Martin B. Knudsen/Søren Kjær Subaru Impreza N12b 10
11. Anders Rygaard/Henrik Skott Subaru Impreza N12b 6
12. Steen Johansen/Carsten Wulff Mitsubishi Lancer Evo IX 5

DRC
Danish Rally Championship

Morten Alstrup


Se oversigtskort samt program for Rally DM
Læs mere om:
  • Bjerringbro
  • 17/09/11 - Bjerringbro - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: