Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Lokal sejrherre ved Grand Prix Danmark

Clio Cup - DK 
30/08/11 

Clio CupKim Lund Johansen, Voel, sikrede sig sejren i Tegee-Dan Renault Clio Cup i voldsom regn, da årets Grand Prix Danmark blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 

Hjemmebanefordel eller ej - den lokale Renault Clio Cup-kører, Kim Lund Johansen, havde fuld fart i sin røde racerbil i weekenden. I den fri træning fredag eftermiddag beviste han, at der for alvor var kommet fart i bilen, da han satte næstbedste omgangstid.

Næstbedst er ikke nødvendigvis tilfredsstillende, så da lørdag formiddag bød på tidtagning, satte Kim hurtigste omgangstid af samtlige kørere, hvilket øjeblikkeligt udløste 20 point til kontoen. Bagsiden af medaljen var den særlige regel i Clio Cup-klassen, hvor de 15 hurtigste kørere fra tidtagningen bytter pladser - så Kim og den røde Clio fik otte biler foran sig til søndagens første heat.


Der var fart på Kim Lund
(Foto: Gripping Media)

Lørdag aften var en række af sponsorerne samlet ved Team Point-S Madbull Racing's plads i ryttergården, hvor der blev hygget med god mad og racer-snak. En god optakt til en hektisk søndag.

Der skal heldigvis meget til at skræmme en tidligere road racing-kører, så startplaceringen som ni'er blev taget i stiv arm. Allerede på første omgang var den tidligere DTC-kører avanceret til fjerdepladsen, og i løbet af de næste par omgange lykkedes det at rykke helt op til andenpladsen, før en langsomtkørende konkurrent spærrede vejen for Kim.

"Jeg ved ikke om han ikke havde set mig, eller om han var ligeglad", fortæller Kim Lund. "I hvert fald var jeg nødt til at manøvrere udenom ham, og det kostede et par placeringer."


Overhaling på to hjul
(Foto: Gripping Media)

Kim røg tilbage på en fjerdeplads, som han ikke nåede at forbedre før løbet sluttede.

Sidste løb ved dette års Grand Prix Danmark havde derimod Kim Lund startende fra forreste position; en plads, han ikke havde i sinde at give slip på. Selvom skyerne i horisonten så truende mørke ud, valgte flertallet af kørere, Kim Lund inklusive, at køre løbet på slickdæk (dæk uden mønster, red.). Det var også et godt valg - indtil regnen væltede ned over banen efter få omgange.

"Vi nåede at køre et par omgange på en meget våd bane uden egentlig at kunne holde fast i underlaget med vores tørvejrsdæk, før løbsledelsen valgte at fortsætte løbet under safety car for til sidst at stoppe løbet", fortæller Kim Lund, der dermed kom relativt let til sin sejr.


Den røde racer er med i toppen
(Foto: Gripping Media)

"Jeg er ikke i tvivl om at jeg kunne have holdt de andre bag mig til målstregen, så jeg ville selvfølgelig gerne have kørt løbet færdig. Til gengæld kan jeg glæde mig over at have scoret 53 ud af 60 mulige point til mesterskabet, så jeg nu ligger godt med i kampen om Top 3."

Selvom Kim Lund normalt er en meget beskeden mand, måtte han alligevel erkende, at han var stolt af weekendens præstationer:

"Vi ligger godt med i toppen af mesterskabsstillingen, til trods for at vi ikke deltog i det første løb, fordi bilen ikke var blevet leveret endnu. Desuden består mekanikerteamet næsten udelukkende af nye folk, så vi har både skullet finde ud af bilen og lære at samarbejde med nye mennesker. Det er en præstation, som jeg ikke glemmer foreløbigt!"

Der er ikke tid til at hvile på laurbærrene. Allerede i næste weekend går det løs igen, når Team Point-S Madbull Racing kører næste afdeling af Tegee-Dan Clio Cup-mesterskabet på Padborg Park.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Kim Lund Johansen
  • Jyllandsringen
  • 28/08/11 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •