Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Anders Lysen starter på hjemmebane i lokalt DM-rally

DM Rally 
14/08/11 

Der er dømt hjemmebane i mere eller mindre grad for Suzuki Motorsport, når næste afdeling af Danmarksmesterskabet afvikles. Det sker den 19.-20. august med base i Slagelse, mens mange af hastighedsprøverne foregår på Vestsjælland, og det er noget, teamets kørere kan lide.
 

”Det er altid dejligt at køre på hjemmebane, for man ved jo, hvilken seng man skal sove i,” siger Anders Lysen (Sorø) med et glimt i øjet. ”Det vigtigste er naturligvis omgivelserne og hastighedsprøverne. Der er mange, som bakker os op i teamet, og derfor er det dejligt at kunne deltage i et krævende løb, hvor de har mulighed for at heppe på os på prøverne. Samtidig skulle det også være nogle hurtige hastighedsprøver, og det er noget, jeg kan lide.”

Anders Lysen starter sammen med sin faste makker John Madsen (Dianalund). Duoen har kørt flere rallysprints og andre kompakte løb i denne sæson.


Anders Lysen starter på hjemmebane i næste DM-løb.
(Foto: Rallyfotografen)

”Det er noget helt andet at køre DM-løb end de løb, jeg plejer at køre,” siger Anders Lysen. ”Det er en anden type hastighedsprøver. De har en anden beskaffenhed, og de er ofte længere end de sprintløb, jeg kører. Nogle af prøverne kender jeg så ikke fra tidligere, andre kender jeg, men det skulle blive et lille kompakt og hurtigt løb, hvor man skal være frisk fra morgenstunden. Skal vi være med fremme, så gælder det om at være klar fra første meter.”

Anders Lysen/John Madsen stiller til start i Tunet National – det er samme klasse, hvor teamets faste mandskab i DM-kampen, Kenneth Madsen/Carina V. Møller (Dianalund/ Helsingør), deltager.

”Kenneth er jo en hård nyser, men han kommer ikke let til sejren i Slagelse,” siger Anders Lysen. ”Jeg vil naturligvis presse ham, men det vigtigste er, at det er en Suzuki, der vinder klassen.”

”Jeg vil gøre alt for, at jeg kan vinde, men det bliver naturligvis spændende igen at skulle kæmpe mod Anders i et DM-rally. Jeg vil i hvert fald gøre alt for at slå ham,” siger Kenneth Madsen. Han ser også frem til løbet på Vestsjælland.

”Et eller andet sted er det jo en hjemmebane, selv om jeg stadigvæk kun har kørt to af de hastighedsprøver, der skal køres. Jeg ved så ikke, hvor meget hjemmebane det virkeligt er, men folk kommer ud for at kikke, og så bliver man mere opsat på at gøre det godt. Sidste gang i Sønderborg fik jeg kørt et godt motorløb, og det håber jeg også på, at jeg kan gøre her.”

Suzuki Motorsport stiller med fuld bemanding til det kommende DM-løb i Slagelse. I teamets tredje bil sidder René Harms/Henrik Dernoff (Nørre Alslev/Ringsted).

”Vi skal ud at forsvare vores føring i 1600-klassen, og så skal jeg gøre det bedre, end jeg gjorde sidst gang ved et DM-rally i Slagelse,” siger René Harms.

”Det er Henriks hjemmebane, men så godt er jeg ikke kendt omkring Slagelse, at jeg kan kalde det for min egen hjemmebane. Selvfølgelig er det en fordel, hvis man kender vejene, men her skulle det vist ikke være veje, hvor vi har kørt før. Men når det er det eneste DM-løb øst for Storebælt står der mange, man kender, og hepper langs hastighedsprøverne, og så skal man i hvert fald ikke køre langsomt forbi dem!”

Det er ikke kun de tre biler, som Suzuki Motorsport indsætter i selve DM-rallyet, man medbringer. Teamet præsenterer også sine fremtidige rallybiler.

”Vi er i fuld gang med at udvikle vores nye biler med henblik på næste sæson, og de vil hele weekenden stå udstillet på vores serviceplads på Stop 39, hvor man kan se dem,” siger Anders Lysen.

Suzuki Motorsport


Læs mere om:
  • Anders Lysen
  • Slagelse
  • 20/08/11 - Slagelse - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: