Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Legend Car Cup

Ronnie Bremer tæt på fuldt hus i Fælledparken

Legend Car 
11/08/11 

For første gang nogensinde kørte Danmarks sjoveste bilsportsklasse en mesterskabsafdeling på en ikke-permanent racerbane. Det skete ved weekendens 11. udgave af Copenhagen Historic Grand Prix, hvor Legend Car Cuppen gav publikum i hovedstaden en opvisning i, hvad der på rekordtid har gjort denne klasse så populær
 

Fire gange var de små racerbiler i 5/8-dels størrelse på banen i Fælledparken. Lørdag for at køre tidtagning og første heat. Søndag for at køre klassens andet og tredje heat. Alle gange var der én kører, som satte sit præg på begivenhederne. Det var Ronnie Bremer, USA, der havde en friweekend fra sine aktiviteter i den amerikanske GrandAm-serie, og han nød at køre de sjove racerbiler.

”Det er meget sjov, og specielt så at køre dem i Fælledparken, når det er en racerbil, der er lidt all over the place, som man siger. Den er meget levende,” siger den tidligere ChampCar-kører.

Ronnie Bremer var hurtigste mand i tidtagningen med næsten halvandet sekunds forspring, men i modsætning til konkurrenterne kendte han også banen på forhånd. I de tre løb førte han 32 af de i alt 34 omgange. Det blev til to sejre, og han lå på sidste omgang af sidste løb også til endnu en sejr.

”Jeg kæmpede med en finsk kører, og han oversatsede fuldstændigt,” forklarer Ronnie Bremer. ”Han lå flere billængder efter mig, men tog bare chancen. Han havde gjort det en gang tidligere, hvor jeg var nødt til at trække ud for at undgå en kollision. Men her ramte han min bagkofanger, og så røg jeg bare ned ad en escape road.”


Ronnie Bremer var den dominerende kører, da Legend Car Cuppen deltog i Copenhagen Historic Grand Prix.
(Foto: Morten Alstrup)

Ronnie Bremer krydsede målstregen som nummer 11, men blev senere udelukket, da han havde modtaget hjælp for at komme i gang igen. I stedet gik sejren til hans rival, Sami Kiskola, Finland.

De tre løb i Fælledparken bød på flere dramatiske situationer. Før Copenhagen Historic Grand Prix førte Nicholai Sørensen, Sindal, mesterskabet, og det gør han stadig. Men under det første løb lørdag havde han sikkert ikke troet, at det ville være muligt.

Sami Kiskola spandt i en kurve, og da nordjyden ville undvige ham, ramte han betonvæggen, som omkransede banen. Den sendte ham ud i en voldsom rulletur, der krævede en rødflagning af løbet. Nicholai Sørensen var dog sluppet uskadt fra uheldet, men kunne naturligvis ikke fortsætte. Mekanikerne fik dog rettet bilen op, så Nicholai Sørensen kunne være med i andet løb søndag. Her kørte han sig frem fra 14. til ottendepladsen, og i tredje løb fortsatte han fremgangen ved at score en femteplads.

At Nicholai Sørensen fortsat fører Legend Car Cuppen, hænger dog også sammen med det faktum, at hans to nærmeste rivaler i mesterskabet også var uheldige i Fælledparken. Både Mads Caprani, Randers, og Mikkel C. Johansen, Sorø, måtte således lide den tort hver at indkassere en udelukkelse fra et af de tre løb.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ronnie Bremer
  • Fælledparken
  • 07/08/11 - Fælledparken - Legend Car
  •      ASETEK SIMSPORTS