Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Michel Nykjær dobbeltvinder i Fælledparken

CHGP 
10/08/11 

CHGPHvad kan være mere passende end bruge en friweekend på motorløb med et godt formål
 

Michel Nykjær havde i denne weekend fri fra sine internationale forpligtelser fra verdensmesterskabet i standardvogne. I stedet deltog racerkøreren fra Næstved i årets Copenhagen Historic Grand Prix omkring Fælledparken, hvor han bag rattet af en mere end 35 år gammel Porsche 911 vandt begge sine starter.

”Det er altid rart at komme over i en baghjulstrækker. Det er noget, der rykker, og så var det godt med to førstepladser,” siger Michel Nykjær, der havde fået stillet bilen til rådighed af Nils Davidsen.

”Nils var vildt lykkelig for sejrene, og jeg lige så, men jeg ville ønske, at det var lige så nemt at vinde i VM. Men det var rart at gæste Fælledparken. Her mødte jeg rigtigt mange, som kun ser mig på fjernsynet. Det er rart at møde nogen af dem, som hver fjortende dag følger mig, når jeg kører VM.”

Racerkøreren fra Pole Position Denmark førte begge sine to løb fra start til mål, men specielt det første var hårdt.


Michel Nykjær og Nils Davidsen med bil og trofæ
(Foto: Stine Østergaard)

”Det blev meget spændende, for jeg havde ellers fået opbygget et hul til det andre, men så kom der safety car, så forfølgerne kom op til mig igen,” fortæller Michel Nykjær. ”Men jeg kunne alligevel trække fra og vinde. Det var godt, at jeg vandt lørdagens løb, for min nærmeste rival virkede til at være lidt hård ved materiellet, og jeg havde trods alt lånt min bil. I søndagens løb kørte de andre ikke så stærkt, så der havde jeg ikke nogen problemer i at trække fra dem.”

Udover at køre i Nils Davidsens gule Porsche 911 var Michel Nykjær også til start i det såkaldte Royal Pro Am-løb, hvor han var medkører på Christian Nordahls Ford Mustang.

”Jeg har aldrig prøvet at køre sådan en Mustang før, men jeg var femmer på tiden, selv om sådan en stor Mustang altså har svært ved at bremse og styre rundt på en racerbane,” siger Michel Nykjær. ”Christian blev nier i første løb. Jeg blev sekser, men i det andet løb var der problemer med gearkassen. Christian kom igennem, men da jeg skulle køre, satte den ud, så jeg valgte stille og roligt at køre ind til siden, så den ikke blev ødelagt.”


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Fælledparken
  • 07/08/11 - Fælledparken - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS