Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Formel Ford

Masser af rutine til Nørtoft på Formel 1-banen i Belgien

Int. FF 
13/07/11 

Den 17 årige dansker deltog i Euro Cup for erfaringens skyld
Unge Jacob Nørtoft blev en del erfaringer rigere, da han kørte sammen med nogle af Europas stærkeste Formel Ford-kørere på Formel 1-banen Spa i Belgien i weekenden.
 

2. afdeling af Euro Cup blev afholdt på den kendte racerbane. En bane, der ikke blot var ny for Jacob Nørtoft men også meget lang. Det tager 2,5 minut at køre en omgang.

- Det var en bane, der er meget større, end vi er vant til herhjemme. Og desuden kører nogle af de bedste kørere i verden i Euro Cup. Kørere, som jeg også kan forvente at møde i Formel Ford Festivalen til efteråret, fortæller Jacob Nørtoft.


Jacob Nørtoft skal køre 2. og 3. afdeling af Euro Cup i Belgien for at få mere erfaring og rutine bag Formel Ford-rattet.
(Foto: Sven Lautrup)

Formel Ford Festivalen er det uofficielle verdensmesterskab. Derfor er de to Euro Cup-afdelinger, som Nørtoft har fundet plads til i budgettet, vigtige at køre. Det giver en del rutine bag rattet.

På de store baner kan Formel Ford-raceren nå en topfart på 240 km/t, hvilket er en del mere, end Nørtoft kan opnå på de danske og svenske baner.

Målsætningen med weekendens race var en placering i midterfeltet, hvilket Nørtoft opfyldte til fulde. Med 21 deltagende kørere endte han i de tre løb som henholdsvis nr. 14, 13 og nr. 11. En træning bød på problemer i form af en defekt bremse, hvilket fik Nørtoft til at udgå af 2. træning. Tidtagningerne gik heller ikke helt efter kørebogens ABC.

- Jeg begik nogle elementære fejl. Det havde intet at gøre med banen, siger Nørtoft ærligt.

I næste weekend tørner Nørtoft ud i 3. afdeling af Euro Cup. Denne gang på banen Zolder i Belgien.

Hvad får du ud af at køre de to Euro Cup-afdelinger?
- Erfaring, Alting er meget større, farten er højere, banen er længere. Jeg vil klart have mere overskud, når jeg igen kører dansk Formel Ford efter sommerferien…

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • Spa-Francorchamps
  • Zolder
  •