Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Historisk rallyhold nummer 7

DM Rally 
23/06/11 

Heino Mejer med fantastisk resultat i Sønderjylland
I en 30 år gammel Volvo leverede østjyderne Heino Mejer fra Horsens og Christian Fisker fra Østbirk en vaskeægte sensation i weekendens Rally Sønderborg, som var tredje afdeling af danmarksmesterskabet i rally.
På de yderst regnglatte landeveje på Als og i Sundeved styrede Heino Mejer sin historiske Volvo 240 turbo ind på løbets syvendeplads i kamp med landets mest topmoderne rallybiler. Og det kunne endda have været en sjetteplads, men en lille tidsstraf på ruten rykkede parret en placering tilbage.
 

Det er det bedste resultat, en historisk rallybil nogensinde har præsteret i et løb til DM i rally.


Heino Mejer leverede flotte drift på hastighedsprøven på havnen i Sønderborg med sin 300-hestes vilde Volvo.
(Foto: Michael Eisenberg)

Heino Mejers far, Kurt Mejer, der tidligere har vundet den historiske rallycup flere gange, blev sammen med Bo Mølgaard Jensen, Horsens, næstbedste historiske hold i en bil fuldstændig magen til. Far og søn har sammen bygget de to historiske Volvoer, der yder næsten 300 hestekræfter.

Blandt de klassiske rallybiler, som omfatter ældre biler uden historisk autencitet, var der ny vinder i Sønderborg. Jan Ørnhøj Jørgensen, Horsens, og Line Lykke Jensen, Odense, blev bedst i deres VW Golf GTi 16V foran Tommy B. Jørgensen, Snedsted, og Jørgen Nielsen, Nykøbing Mors, i en Opel Ascona B.


I et rally præget af flere nærmest tropiske regnskyl kørte Jan Ørnhøj Jørgensen og Line Lykke Jensen deres VW Golf ind på førstepladsen blandt de klassiske rallybiler.
(Foto: Michael Eisenberg)

Både i historisk og klassisk rallycup dystes der med fra cirka 1970 til 1985.

Historisk Udvalg
Dansk Automobil Sports Union


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Sønderborg
  • 18/06/11 - Sønderborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: