Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

12 år gammel rekord slået - 9 gange!

Special Saloon 
21/06/11 

Aquila-køreren Claus Christensen, Aarhus, slog i weekenden banerekorden på Ring Djursland hele ni gange i ét løb.
Den aarhusianske racerkører havde ellers en hård optakt til weekendens afdeling af Special Saloon Car-mesterskabet, der blev kørt over tre heat på den bakkede racerbane.
 

"Torsdag kom motoren tilbage fra Holland, og så gik Aquilas og vores egne mekanikere ellers i gang med at få gjort den klar", fortæller Claus Christensen. "Først lørdag morgen kl. 04.00 slukkede lyset i værkstedet, og efter en times søvn kørte vi afsted mod Ring Djursland."

Motoren blev kørt til under morgenens to testpas og størstedelen af tidtagningen. De sidste fire minutter fik malermesteren lov til at gøre et forsøg på at sætte hurtigste omgangstid - og det lykkedes.

Søndag morgen så det med ét ud til at opstartsvanskelighederne var tilbage. Da starten gik, kunne den hurtige Valvoline-racer ikke skifte højere end til 3. gear, så Claus måtte en tur igennem pitten. Det lykkedes hurtigt at lave gearskiftet, men da bilen kom på banen igen, var der næsten en omgang op til de førende.


Den sorte Aquila er hurtigere end nogensinde før.
(Foto: Gripping Media)

Jagten gik ind, og det lykkedes endda at indhente spidsen af feltet og overtage føringen. Netop tilbage i føringen endte Claus og Aquilaen dog med en snurretur, så et par overhalinger måtte gøres om. I sin iver fik Claus overset et gult flag, og det kostede en 20 sekunders tidsstraf.

Efterfølgende kunne en noget forbavset Claus modtage beskeden om, at han havde slået banerekorden hele ni gange på de 20 omgange, han havde kørt.

"Det er lidt vildt", siger Claus. "Jeg kunne godt mærke at det gik stærkt, men at slå banerekorden lige heroppe er noget ret specielt - det er jo første gang i 12 år, at det er sket. Det er nok et af de bedste løb, jeg nogensinde har kørt!"


Vandet stod i tæpper bagved Claus Christensen.
(Foto: Gripping Media)

Den flotte Aquila CR1 er tydeligvis begyndt at køre helt som tilsigtet. Det beviste den, da den i dagens to sidste løb førte fra start til mål - også selvom det andet heat blev ramt af en voldsom regnbyge, der satte store krav til kørerne.

"Det har været en fantastisk weekend", jubler Claus Christensen, der kunne tage to sejre ud over at have slået banerekorden. "Takket være gutterne fra Aquila Racing Cars og mine egne trofaste mekanikere er bilen endelig blevet så hurtig som den skal være, så nu bliver det sjovt!"


En glad vinder.
(Foto: Gripping Media)

Samtidig har CC Racing fået en ny mekaniker på holdet. "René har været til sin eksamen hos os i weekenden, og han har bestemt bestået til et 12-tal", roser køreren sin nye mand.

CC Racing

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Claus Christensen
 • CCRacing
 • Ring Djursland
 • 19/06/11 - Ring Djursland - Special Saloon - DM
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her