Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Nu begynder det at ligne noget

207 Spider Cup
DK 

10/06/11 

207 Spider CupSom ægte nordjyde er man ikke opdraget til at slå om sig med store ord, men det var lige før Lasse Bulemand fik sagt, at det går rigtig godt i Peugeot Spider Cup. ”Jeg har jo holdt pause i nogle år, men rusten er åbenbart hurtigt skallet af, så jeg er da ikke bundprop i feltet. For at være helt ærlig, så begynder det da at ligne noget ”.
 

Den store nordjyde, der kører for Peugeot Thisted/Højland Biler, har et blink i øjet, men der er ingen tvivl om, at han har det sjovt og nyder at være tilbage i en spændende bil.

Sidste weekend blev fjerde afdeling af årets mesterskab afviklet på Ring Djursland under næsten sydeuropæiske vejrforhold. Det stod i diametral modsætning til vejret sidste uge på Padborg Park, hvor stortrøje og gummistøvler var den perfekte påklædning. Den flade bane med de lange lige stræk i Padborg står også i modsætning til den meget kuperede og snoede bane på Djursland, men alligevel var der lidt deja vu i luften, da Lasse igen blev dømt for tyvstart i første heat.


Turen ned i skoven kræver mod
(Foto: Gripping Media)

Lasse har altid været en hurtig starter, men dommerne i Padborg fandt, at han var lige en tand for hurtig og dømte ham for tyvstart. Straffen er på de fleste baner en ’Stop and Go’, men på Padborg er det et tidstillæg. Uheldigvis havde Lasse ikke lige fået læst det afsnit i slutinstruktionen, så han tog en tidsrøvende tur gennem pitten til ingen nytte. Da han så også blev dømt for tyvstart på Ring Djursland var det lige før filmen knækkede. ”Jeg har en videooptagelse taget ude fra tilskuerpladserne, der viser at bilen ikke rokker sig, men det ændrer ikke noget, fordi det er en faktadom. Dommerne har erkendt, at der er begået en fejl, men man kan ikke annullere den.”


Hårnålen efter trapperne
(Foto: Gripping Media)

Første heat var derfor op ad bakke fra første omgang, men det skal ikke afholde en god kører i at forsøge. En periode med Safety Car kan samle feltet og vende op og ned på det hele, så det gælder om at komme tæt nok på til at udnytte mulighederne. De muligheder kom desværre ikke, så en fjerdeplads blev resultatet.

I andet heat kunne de to førende i mesterskabet, Allan Olsen og Søren Mosebo, ikke blive enige om hvem der skulle først gennem svinget, og det åbnede for Thomas Mueller og Lasse. Thomas kom under et intensivt pres og måtte give sig efter nogle omgange og nu skiftede rollen pludselig fra jæger til bytte, for bagfra kom Allan Olsen i fuldt firspring. Det blev en flot fight over de næste seks omgange, hvor Allan trak det længste strå, da Lasse fik lavet en lille fejl ved indbremsningen til et sving. Placeringerne holdt til målstregen og andenpladsen er årets hidtil bedste resultat.

”Egentlig var målsætningen, at jeg skulle bruge året på at lære bilen at kende, men nu ligger jeg på tredjepladsen i mesterskabet, så jeg kommer nok til at revidere målet lidt.”

Om tre uger går det igen løs, når Padborg Park lægger asfalt til sidste løb inden sommerpausen. Forrige weekend gav meget rutine og indblik i de rigtige linier gennem svingene, så der er lagt op til forbedring af resultaterne fra det sønderjyske.


Læs mere om:
  • Lasse Jakobsen
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK - DM
  •