Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroën DS3 Cup

Rasmus Klarskov kom, så og sejrede

Citroën DS3 Cup 
08/06/11 

- på Ring Djursland
Weekendens løb for Citroën DS3 Cup på Ring Djursland bød på en lang række debutanter.
Ikke bare i klassen, men også på banen, og en af debutanterne endte faktisk Grundlovsdag med at have scoret maksimumpoint for en weekend.
 

Det var Rasmus Klarskov. Den unge kører fra Kalundborg var for første gang ude at køre Citroën DS3 Cup og for første gang ude at køre på Ring Djursland, der regnes som en af de sværste baner i Danmark. Men det fik ham ikke til at holde igen. Han var kort og godt bedst i alle fire elementer, som indgik i løbsweekenden. Træning, tidtagning og de to løb.


Rasmus Klarskov vandt begge sine starter.
(Foto: Morten Alstrup)

Men dermed ikke være sagt, at Rasmus Klarskov havde det let. Det havde han ikke. Specielt i det andet af de to heats måtte han kæmpe hårdt for at få førstepladsen i hus. Sejren i første heat betød med den omvendte startrækkefølge, at han skulle starte som sekser til andet heat, men forholdsvis hurtigt kom Rasmus Klarskov frem i rækkerne. Allerede efter en omgang indtog han tredjepladsen efter en anden klassedebutant, Lars Eegholm, samt Jørn Vestergaard, der om noget er rutineret i mærkerace.

Jørn Vestergaard var dog ikke sådan lige til at passere, så der måtte flere forsøg til, inden Rasmus Klarskov kom forbi. Og selv efter at han havde passeret Jørn Vestergaard, kunne han ikke trække fra ham.

Forrest lå Lars Eegholm, der havde ført løbet fra start til afslutningen af ottende omgang. Her blev han pludselig påkørt af en deltager fra en af de øvrige klasser, som Citroën DS3 Cup afvikles sammen med. Påkørslen var så voldsom, at Lars Eegholms bil rullede rundt, men her viste DS3-konstruktionen sin styrke. Godt nok var taget bulet og vinduer trykket ind, men i kraft af den solide konstruktion og det obligatoriske styrtbur kunne Lars Eegholm kravle uskadt ud af bilen. Episoden gav sejren til Rasmus Klarskov, som dog havde forsøgt at finde en vej forbi Lars Eegholm på mere traditionel vis.


Jimmy Ibsen var også blandt debutanter.
(Foto: Morten Alstrup)

Løbene i Citroën DS3 Cup på Ring Djursland gav i øvrigt race flere steder i feltet. Gennem en stor del af første heat lå Jørn Vestergaard og Jimmy Fredslund Ipsen således i en tæt og langvarig kamp om tredjepladsen efter Rasmus Klarskov og Mads Gravlund, men i andet heat var Jimmy Fredslund Ipsen uheldig. En kollision med en kører fra en anden klasse kostede ham så meget fart, at han blev påkørt bagfra af konkurrent, og dermed fik han ikke lejlighed til at vise sine kunnen i begge løb.

Inden løbene på Ring Djursland var det Poul Dalgas, der førte tabellen an i Citroën DS3 Cup. Det gør han stadig, men forspringet er skrupet ind.

Poul Dalgas havde kort og godt ikke heldet med sig. I første heat spandt han tidligt i løbet og kunne ikke køre sig op, mens han i andet heat sluttede i det slagne felt. Men han kom på scoringstavlen i begge løb, og det kan vise sig at blive en fordel senere på sæsonen.

Stillingen i :

Pl. Kører Mærke Point
1 Poul Dalgas Citroën DS3 115
2 Mads Gravlund Citroën DS3 98
3 Jørn Ginnerup Citroën DS3 97
4 Jørn Vestergaard Citroën DS3 89
5 Jesper Kristoffersen Citroën DS3 67
6 Preben Kirkegaard Citroën DS3 62
7 Martin Jensen Citroën DS3 50
- Rasmus Klarskov Citroën DS3 50
9 Jimmi Fredslund Ipsen Citroën DS3 18
10 Lars Eegholm Citroën DS3 16

Citroën Danmark A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Citroën DS3 Cup
  •      ASETEK SIMSPORTS