Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama 1600 Challenge

Hurtigt rundt på Ring Djursland

Yokohama
1600 Challenge 

06/06/11 
Yokohama

Frederik Vodder kørte i denne weekend sit første racerløb på Ring Djursland - og fik pokaler med hjem.
Den 15-årige racerkører fra Roskilde debuterer i år som racerkører efter en årrække i gokart. I denne weekend kom Yokohama Cup 1600-klassen til Ring Djursland, der også er kendt som en miniatureudgave af den legendariske Nürburgring Nordschleife.
 

For at være bedst muligt forberedt, havde Frederik investeret lidt sparepenge i nogle timers køreteknisk træning på banen, hvor Drive4Fun's Tommy Schröter kom med gode råd til ideallinier og bremsepunkter.


Det gik stærkt med at lære banen at kende.
(Foto: Gripping Media)

"De penge var godt givet ud", konkluderede farmand Karsten allerede efter den frie træning. Her satte Frederik nemlig hurtigste omgangstid, endda foran teamkammeraten i 2xF Racing, Frederik Mortensen.

Søndag morgen gjaldt det til gengæld tidtagningen, og her måtte Frederik "nøjes" med tredje hurtigste tid. Kun 0,1 sekund skilte ham fra pole position, så skuffelsen var at se i teenagerens ansigt - også selvom en tredjeplads på så teknisk svær en bane er en præstation i sig selv.

Der bliver gået til stålet i Yokohama Cup 1600-klassen, og weekendens to heat var ikke en undtagelse. I første heat lå Frederik konstant og pressede på den førende bil fra sin andenplads, men det lykkedes ikke at komme forbi. Andenpladsen var dog også absolut godkendt af både kører og bagland, så der var god stemning i det lille team forud for næste heat.


Sådan – pokaler hjem til samlingen!
(Foto: Gripping Media)

"Sikke en kamp", udbrød Frederik som det første efter at være kommet ud af bilen efter det sidste heat. Der blev arbejdet intenst bag rattet i den lille VW Lupo, da Frederik hele heatet igennem kæmpede mod den mere erfarne Dennis Bannergaard på andenpladsen. Det blev til flere nedbremsningsdueller, og der blev vist også byttet lidt klistermærker, men Frederik tog til takke med tredjepladsen.


Frederik fik også trænet bremsedueller.
(Foto: Gripping Media)

"Dennis er både hurtig og fair, så det blev nogle fede kampe", fortæller Frederik. "Alt i alt kan jeg vist også kun være tilfreds. Det er gået vildt godt, og der er kommet en masse gode point ind på kontoen, så nu skal vi bare være lige så godt forberedt til næste løb."

FrederikVodder.dk

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Frederik Mortensen
  • Frederik Vodder
  • Ring Djursland
  • 05/06/11 - Ring Djursland - Yokohama 1600 Challenge - DM
  •  
     

    Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: