Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

24H Series

O’Connell i dansk/amerikansk team

24H Series 
02/06/11 

- skal køre for Jet Black Racing på Nürburgring
Den 23. juni 2011 bliver en historisk dag for det dansk-amerikanske racerteam Jet Black Racing. Det amerikanske sportsvognsracing ikon Johnny O'Connell bringer hele sin ekspertise til Jet Black Racing, når han sammen med dem, stiller til start i det tyske 24 timers løb på verdens mest udfordrende bane Nürburgring.
 

Med sit enestående CV er Johnny O’Connell kendt af alle i sportsvognsracing. Men måske særligt hos de danske fans, har amerikaneren stor support. Han har de seneste 4 år delt Corvette på Le Mans med Jan Magnussen og de to vandt sammen Le Mans i 2009, året efter havde vundet GT1 mesterskabet i den Amerikanske Le Mans Serie. Det særlige makkerskab med Jan Magnussen betød, at Johnny tog sammen med Jan rundt og besøgte de danske lejre på Le Mans, og her er flere tusinde danskere blevet underholdt af den sympatiske amerikaner, der hvert år erhvervede sig nye danske fans.


Johnny O’Connell og Jan Magnussen.
(Foto: Jan Kaiser)

Johnny O’Connell har en fantastisk ALMS rekordliste, der bl.a. indeholder 3 ALMS GT1 mesterskaber, 38 ALMS sejre, 8 Sebring 12-timers klassesejre, de fleste starter, de fleste podium pladser, de fleste top-5 placeringer, de fleste top-10 placeringer, og den første amerikanske racerkører, der har vundet 24 timers Le Mans fire gange - dette er kun toppen af isbjerget i O'Connell's fantastiske karriere, så det er en utrolig ære for JBR at kunne hilse Johnny velkommen om bord til det opslidende løb på Nürburgring.

"Hvad Johnny kan bibringe til vores unge team er uvurderligt" siger team ejer Dan Fastuca. "Hans fantastiske evner til at få bilen sat rigtigt op, kombineret med hans evner bag rattet har igennem tiden bidraget til at teams som Panoz, Nissan, Autohaus Motorsport og GM's mægtige Corvette Racing, er på de niveauer, de nu nyder. Netop nu, hvor Johnny er frontfiguren i GM's Cadillac Racing program, fortsætter han med at bringe succes med sig overalt, han kører. "


Johnny O’Connell.
(Foto: Jan Kaiser)

"Jeg er meget beæret for muligheden for, at køre sammen med et af mine største racing idoler. Jeg har mødt Johnny flere gange under mine besøg i USA, men aldrig drømt om, at vi en dag ville deltage i et race som holdkammerater. Den erfaring og de råd han kan bringe til mig og mine øvrige medkørere i det kommende race, er noget, som ville tage årtier at lære på egen hånd. For mig kan løbsdagen ikke komme hurtigt nok!", sagde Anders Majgaard, da kørebesætningen blev offentliggjort.

Jet Black Racing Crew Chief Rene Birkeholm, knokler, i samarbejde med holdets amerikanske tekniske direktør fra Pfadt Engineering, med at forberede bilen til det kommende løb efter sidste weekends podie plads i Budapest.

Til løbet på Nürburgring, vil teamet modtage support fra "Jet Black Racing Camp". Denne fanbaseret camp, vil være vært for mange aktiviteter under weekendens løb, bl.a. live optræden af holdejer Dan Fastuca og Jet Black "bandet", samt en 24 timers bar med flere smukke "Jet Black Girls". Lejren vil være tilgængelige 24 timer i døgnet, ikke kun til fans der har købt rejsepakker, men for alle race fans, som er til weekendens arrangement!

Om Jet Black Racing:
Jet Black Racing er et amerikansk-dansk team, der som fundament er baseret på det enorme potentiale, det enkelte medlem besidder. Det vil også omfatte elementer, som aldrig før set i racing. En fusion af racing og rock'n'roll. Da vores tilgang til racing er anderledes end tidligere set, vil vi have en meget forskellig tilgang til at give vores fans oplevelser, der er ud over det sædvanlige. Vi har i teamet fokus på at underholde, mens vi samtidig er dedikeret til at vinde løb.

Jet Black Racing vil deltage i 10 til 15 løb i 2011 sæsonen, herunder 12-timers løb på Hungaroring i Ungarn og 24-timers løb på baner som Silverstone, Circuit de Catalunya og Nürburgring. Vores langsigtede planer er at få en GT bil med i 24 timers løbet på Le Mans og muligvis en sæson i ALMS. Dette kræver selvfølgelig en masse støtte fra Teamsponsorer og partnere samt stærke resultater i vores sæsoner fremover. Når det er sagt, er vi overbeviste om, at vi vil nå vores mål".

Om Jet Black Racing Camp:
"Det er et kæmpe set-up, hvor man kan feste og se racerløb fra tidligt torsdag morgen til søndag eftermiddag", siger team manager Flemming Pless og fortsætter. "Den fulde pakke, vi tilbyder, vil dække tur/retur bustransport fra Danmark (København & Århus), et 2 personers telt, adgang til banen, og Jet Black Racing Camp. Der vil også være mulighed for at køre selv. Det er en racing-fest, du ikke ønsker at gå glip af!".

Flere oplysninger om Jet Black Racing Camp.

Race - N -! Roll
Jet Black Racing

Jet Black Racing
Race-N-Roll

Læs mere om:
  • Johnny O'Connell
  • Jet Black Racing
  • Nürburgring
  •