Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Godt race på Ring Knutstorp

207 Spider Cup
DK 

09/05/11 

207 Spider CupEfter en perfekt sæsonpremiere på FDM Jyllandsringen for to uger siden var forventningerne til næste løb på den skånske Ring Knutstorp i top. Desværre viste det sig i de sidste par dage op til løbet, at flere deltagere måtte melde fra med kort varsel, grundet manglende reservedele eller kolliderende aftaler.
 

Det afholdt dog ikke de resterende deltagere fra at køre til Sverige og vise både flaget og flot kørsel. Fredag morgen lagde man ud med fri træning. Som ved sæsonstarten skulle man køre sammen med Radicals, og det var på forhånd lidt spændende, hvordan bilerne tidsmæssigt ville passe sammen på den snoede og kuperede bane. Det blev hurtigt klart, at de forvoksede gokarts var fem – seks sekunder hurtigere på en omgang, så sidste del af løbene skulle køres med stor opmærksomhed på spejlene.

Banens snævre sving stiller krav til opsætning af bilen, så der blev eksperimenteret med hjulindstillingerne. Johan Jokinen, der havde valgt at bruge løbet som træning til sin næste indsats i Formel 3 på Monza, var ikke helt tilfreds: ”Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle klage over at en Spider overstyrer, men den kommer for hurtigt rundt”.


(Foto: Gripping Media)

Tidtagningen blev afviklet lige inden frokost med Søren Mosebo som hurtigste mand efterfulgt af Johan Jokinen og Allan Olsen. Tidskørslerne gav også god erfaring med at holde udkig efter de små Radicals, der er meget svære at se, når de kommer tæt på. Efter frokost var der en hel eftermiddag til i fred og ro at klargøre bilerne til løb, inden grillen skulle tændes.

Første løb på programmet lørdag var Spider Cup. På startgridden var alle Radicals samlet forrest og Spiderne et par rækker længere tilbage, så man i teorien ikke ville få blandet klasserne og skabe en masse uheldige situationer i startfasen. Det lykkedes stort set, og Johan kom først gennem første sving, skarp forfulgt af Søren. Det gav en flot kamp med udbremsningsdueller og overhalingsforsøg over de næste fem-seks omgange. Allan holdt sig ude af kampen, men lå hele tiden klar til at udnytte situationen, hvis infighten foran skulle åbne et hul.

Søren fik presset sig forbi Johan og blev nu den jagtede. Desværre stoppede jagten brat, da Johan blev sendt af banen af en svensk Radical. ”Der var næsten blå flag fra samtlige flagposter, men da jeg ikke kunne se ham i spejlene, holdt jeg mig til bogen og kørte min linie. Det gjorde ham åbenbart forvirret, så han kørte os begge af.” Heldigvis var skaderne ikke større end nogle meter gaffa-tape kunne klare, så bilen var klar til næste løb.


(Foto: Gripping Media)

Da starten gik til klassens sidste løb, må Søren have blinket i det splitsekund lamperne slukkede. Johan og Allan smuttede forbi og dermed startede et forfølgelsesløb. Søren var her og der og alle vegne i et forsøg på at finde en vej udenom Allan, der forsvarede sig det bedste han kunne. ”Når man er forrest, så vælger man sin linie, og så må ham bagved finde pladsen og stedet og løbe risikoen.” Søren kom forbi og rettede nu sigtet mod Johan, der havde draget nytte af slagsmålet bagved til at øge sit forspring, der dog holdt hele vejen hjem.

Næste løb bliver på Padborg Park den sidste weekend i maj, og det bliver med hele feltet til start på Danmarks fladeste racerbane. Med lidt held vil der også være en eller to nye kørere på banen, da man i klassen arbejder hårdt på at få flere ud og køre.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Allan Olsen
  • Johan Jokinen
  • Søren Mosebo
  • Ring Knutstorp
  • 07/05/11 - Ring Knutstorp - 207 Spider Cup DK - DM
  •