Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Andenplads til Jan Magnussen på gaderne i Long Beach

ALMS 
17/04/11 

American Le Mans SeriesDet blev til en andenplads til Jan Magnussen og hans engelske makker Oliver Gavin, da anden afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie blev afviklet på bybanen i Long Beach ved Los Angeles.
 


(Foto: General Motors)

Det var Oliver Gavin der startede løbet i deres Corvette C6.R fra den anden startposition, som Jan Magnussen havde kvalificeret bilen i, kun 47 tusindedele sekund fra Pole Position. Gavin var på et tidspunkt i føring, men da han halvvejs i løbet, med en time tilbage, gav bilen til Jan Magnussen var de på andenpladsen efter BMW. Jan kæmpede med et par biler på anden strategi, men det lykkedes ham at skære BMW’ens føring fra 17 sekunder ned til 6 sekunder. Undervejs satte han hurtigste omgang i GT klassen, hvilket også var banerekord for en GT bil, men med ti minutter tilbage af løbet kørte en Porsche galt og det betød at løbet sluttede under gult flag og dermed var der ingen muligheder for at angribe den førende BMW med Joey Hand og Dirk Mueller.

”Det var ærgerligt, at jeg ikke fik muligheden for at angribe mod slutningen” sagde Jan Magnussen efterfølgende. ”Men jeg er ikke sikker på, at jeg havde nået at lukke den sidste del af hullet, så jeg er nu godt tilfreds med andenpladsen i dag. Det var et fedt løb og jeg pressede bilen alt, hvad jeg kunne. Jeg fik sat et par fede overhalinger ind og fik kørt nogle omgange på grænsen og efter løbet var der ikke et eneste sted, hvor bilen ikke bar præg af, at have været i berøring med murene. Med andenpladsen kom vi nu op på andenpladsen i den samlede stilling, så det var samtidig vigtige point til mesterskabet”.


(Foto: General Motors)

Løbsresultat – Top 10
1. Mueller/Hand, BMW M3 GT, 81
2. Gavin/Magnussen, Corvette C6.R, 81
3. Melo/Vilander, Ferrari F458 Italia, 81
4. Henzler/Sellers, Porsche 911 GT3 RSR, 80
5. Beretta/Milner, Corvette C6.R, 80
6. Junqueira/Da Matta, Jaguar RSR, 79
7. Auberlen/Werner, BMW M3 GT, 79
8. Law/Neiman, Porsche 911 GT3 RSR, 78
9. Brown/Cosmo, Ferrari F458 Italia, 77
10. Pastorelli/Schwager, Lamborghini Gallardo LP, 75


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 16/04/11 - Long Beach - ALMS
  •