Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

World Touring Car Championship

Michel Nykjær klar til ny VM-sæson

WTCC 
19/03/11 

På søndagen tager Michel Nykjær hul på sin anden sæson i kampen om VM for standardvogne. På Curitiba-banen i det sydlige Brasilien skal den danske racerkører i kamp mod 20 kørere fra fire forskellige kontinenter om et af de blot tre verdensmesterskaber, som det internationale bilsportsforbund FIA har udskrevet.
 

Sidste år blev det til en 11. plads i verdensmesterskabet – en placering, køreren fra Pole Position Denmark vil forbedre i år.

”Heldigvis kender jeg de fleste af banerne fra sidste år, så jeg har noget at bygge videre på,” siger racerkøreren fra Næstved. ”Først fredag får vi lov til at komme på banen i racerbilen, men onsdag gik jeg rundt på den, og den ligner sig selv fra sidste år. Der er kommet ny asfalt på siden sidst, så vi skal alle vænne os til et anderledes vejgreb.”

Mens banen er uændret i forhold til sidste år, er der sket meget på det mekaniske område. Et nyt reglement er under introduktion i VM-serien, hvor en række teams allerede er skiftet til de nye motorer, der i fremtiden skal bruges. Det gælder dog ikke Michel Nykjærs Seat Leon, der først får den nye motor, når verdensmesterskabet rammer Europa i april.

”Jeg er meget spændt på at se, hvordan vi står i forhold til de andre kørere,” siger Michel Nykjær. ”Raflebægeret er virkelig blevet rystet i år, hvor der er nyt på mange fronter, men jeg er godt klar over, at det bliver lige på og hårdt. Fredag har vi test, og så har vi lørdag formiddag to gange træning, inden det gælder tidtagningen.”

Kvalifikationsformatet er også blevet ændret, selv om der er stadig er en første og en anden kvalifikation. Resultatet af den første kvalifikation bestemmer som hidtil, hvem der går videre til den anden kvalifikation, hvor resultatet herfra afgør startopstillingen til første løb. Men den kommer også til at afgøre startopstillingen i andet løb.

”De ti bedste går fra Q1 til Q2, hvor de kæmper om startopstillingen til løb 1, men som noget nyt bestemmer resultatet af Q1 også startopstillingen til løb 2. De skal bare starte i omvendt rækkefølge,” siger den dobbelte DTC-mester og Europa Cup-vinder. ”Det gælder kort og godt om at blive nummer ti i Q1 og så bedst i Q2. Men man skal også passe på ikke at komme til at fedtspille…”

De to VM-løb køres søndag eftermiddag og aften dansk tid og transmitteres live på Eurosport.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Curitiba
  • 20/03/11 - Curitiba - WTCC - FIA VM
  •      ASETEK SIMSPORTS