Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Tom K fortsat blandt de Audi-kørere med den bedste fysik

Le Mans 
02/03/11 

Le MansAudis årlige Fitness Week er veloverstået for Tom Kristensen og resten af Audi-teamet, der endnu engang fik styrket fysik og holdånd i de sneklædte Alper.
Træningscampen, som fandt sted i Allgäu i Tyskland, havde dog i år flere mål i sigte: Dels skulle kørernes mentale og fysiske form analyseres af Audis teamlæge Dr. Christian John og dels skulle de fire nye kørere, som er stødt til Audi-teamet, integreres på holdet.
 

Det daglige program på ”Sonnenalp” bestod af to dele: Om morgenen blev der varmet op i 30 minutter efterfulgt af udholdenhedstræning med fokus på langrendsløb og hiking med ”snesko”. Om eftermiddagen drejede det sig om teamsport som fodbold, tennis eller volleyball.


(Foto: Audi Motorsport)

Og det er selvsagt nødvendigt, at racerkørere er elite-sportsfolk og er ekstremt fit:
”Vi har ofte vundet løb over de seneste år, især på Le Mans, fordi vores kørere er i form og er i stand til at køre fire stints i træk om natten uden problemer. ” fortæller Dr. Christian John, og fortsætter: ”Udholdenhed er særlig vigtigt i motorsport, og i særdeleshed på Le Mans, hvor man skal kunne være vedholdende over adskillige timer. Det andet vigtige punkt er nakken. En kørers nakke er hårdt belastet, hvilket betyder, at nakken og skulderen skal specialtrænes. Der er øvelser og apparater særligt beregnet til dette, hvilke alle vores kørere har derhjemme.”

Ifølge teamlægen er Tom K fortsat en af de kørere, der har den absolut bedste fysik i Audis team, og den 43-årige dansker er samtidig et forbillede for de øvrige kørere i teamet, i kraft af sin gode fysik og høje iltoptagelse. Dét til trods for, at der nu er flere nye og yngre kørere på teamet.

Dr. Christian Johns overordnede resume, efter en uge på Sonnenalp er ligeledes positivt:
“Vi så et meget højt fitness-niveau. De kørere som er kommet til for nylig blev hurtigt og fuldt ud integreret med teamet. Fra mit synspunkt kan 2011-sæsonen godt begynde."

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • 19/03/11 - Sebring - ILM Cup
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  •      ASETEK SIMSPORTS