Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Er der plads til Bahrains Grand Prix?

Formel 1 
02/03/11 

3 løb er blevet aflyst i Bahrain grundet de mange og voldsomme uroligheder i landet. Det udover årets første løb i Formel 1, også 2 løbsweekender i Grand Prix 2 Asia serien der er aflyst.
Kongefamilien i landet håber dog på at situationen i landet ændres så meget, at der kan blive kørt et Grand Prix i år alligevel. Men tillader kalenderen det og hvornår?
 

Efter at sæsonstarten i Formel 1 som skulle have kørt i Bahrain er blevet aflyst, så er indstillingen åbenbart den både hos FOM og arrangørerne i Bahrain, at man skal arbejde hen mod at få Grand Prixet ind i kalenderen på et senere tidspunkt i år.

Spørgsmålet er hvornår. Først og fremmest skal alle uroligheder og stridigheder være bilagt i landet, så ro og orden er genoprettet og at der kan garanteres for sikkerheden. Når det er sket, skal der kigges på kalenderen.

Som den ser ud lige nu er det kun i den obligatoriske sommerpause at man kan putte et Grand Prix ind. Ellers skal det være i den allersidste del af året. Fordelen ved at gøre det sidst på året er slet og ret temperaturen.

Men der vil ganske givet være modstand imod det. Det er vel kun FOM som kan ændre beslutningen om at inddrage sommerpausen. Det vil mange teams ganske givet være meget imod, da deres planlægning for perioden vil gå i opløsning. Modstanden kan også ventes fra de teams, som i forvejen har været mod at der skal køres 20 Grand Prixer om året. Uanset hvor Bahrains Grand Prix eventuelt skal puttes ind, vil det møde stor modstand. Umiddelbart ser det dog ud som om at et Grand Prix sidst på året vil være den bedste løsning.

Dons

Læs mere om:
  • Sakhir
  •      ASETEK SIMSPORTS