Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Går efter guldet

DM Rally 
01/03/11 

Brian Madsen vil være Danmarks hurtigste rallykører i 2011
Efter at have vundet et overlegent danmarksmesterskab i klassen for tohjulstrukne biler i 2010 vil rallykøreren Brian Madsen i år forsøge at blive landets bedste i det mest prestigefyldte mesterskab, klassen for firehjulstrukne rallybiler.
Brian Madsen og hans codriver Anja Posorski havde allerede efter næstsidste løb i 2010 sikret sig mesterskabet for de tohjulstrukne biler med en forhjulstrukket Peugeot 306 MAXI.
 

I årets sidste løb stillede de op i en lejet, firehjulstrukket Peugeot 207 Super 2000 og overraskede alle ved at blive nummer 2, kun ni sekunder efter vinderne. Og det har givet blod på tanden:
"Vi har indgået aftale med italienske Friulmotor om at køre den samme bil, som vi testede i et rally sidste år, og som italienerne Basso og Dotti blev nummer ni med i Rallye Monte-Carlo i januar," fortæller Brian Madsen.


Brian Madsen og Anja Posorski vil kæmpe om DM-guldet i rally i 2011.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Vi vil kæmpe med om DM-guldet, men er klar over at al begyndelse er svær, det så vi jo, da vi kørte første gang i bilen. Konkurrencen i dansk rally er kommet op på et rigtig højt niveau med fire-fem Super 2000-biler, så ingen kommer sovende til topplaceringer i 2011," siger Brian Madsen.

Han vurderer dog samtidig, at erfaringerne fra det første løb med bilen vil stille ham på lige fod med konkurrenterne, når starten går til årets første rally til Danish Rally Championship. Det sker i dagene fredag den 25. marts og lørdag den 26. marts i Wikinger Rally, som køres syd for grænsen med start og mål i Süderbrarup i Nordtyskland.


Med denne Peugeot 306 MAXI var Brian Madsen og Anja Posorski allerede danske mestre i 2wd inden sidste løb i 2010.
(Foto: Michael Eisenberg)

Brian Madsen oplyser, at satsningen med den firehjulstrukkne Peugeot 207 Super 2000 er kommet i stand takket være en økonomisk saltvandsindsprøjtning fra teamets sponsorer, Pierre.dk, HJ Huse A/S, Statoil, Beierholm, Filtersupport, Dinitrol Slagelse, slagelsebilpleje.dk samt Peugeot Forhandlerforening.

Noter:

 • Brian Madsen og Anja Posorski blev overlegne vindere af det danske rallymesterskab for tohjulstrukne biler i 2010 med en Peugeot 306 MAXI. I årets fire første løb blev de nr. 3, 10, 2 og 5 i generalklassementet, hvor de var oppe mod de hurtige firehjulstrukne biler, og de var samtidig hurtigst af alle tohjulstrukne biler i de fire løb.
 • I sidste afdeling af mesterskabet 2010 stillede Brian Madsen og Anja Posorski op i en lejet firehjulstrukket Peugeot 207 Super 2000 fra Friulmotor. Efter problemer i starten af løbet med bilens opsætning blev den justeret perfekt ind, og i løbets anden halvdel var Madsen og Posorski klart hurtigst af alle. De sluttede som nr. 2, kun ni sekunder efter vinderne Christian Jensen og Søren Tøndborg i en bil magen til.
 • Brian Madsen lå i klar føring i det danske rallymesterskab i 2008, hvor han også deltog med en Peugeot 207 Super 2000. I næstsidste rally blev han dog torpederet voldsomt bagfra af en uopmærksom bilist på en transportetape på en fynsk motorvej. Hans rallybil blev stærkt beskadiget, og han måtte udgå på stedet. Brian Madsen kunne desuden ikke stille op i sidste løb på grund af den nakkeskade, han pådrog sig under uheldet. Det kostede ham mesterskabet.
 • Brian Madsen har tidligere vundet to DASU-mesterskaber i Peugeot 106 MAXI.
 • Brian Madsen og Anja Posorski har kørt rally sammen i flere perioder helt tilbage fra 2001.
 • Anja Posorski gælder som en af de mest erfarne og dygtige codrivere i dansk rallysport. Hendes job under et rally er at læse hastighedsnoterne op, så Brian Madsen får dem serveret som en indre film cirka fem sekunder foran det sted, han aktuelt befinder sig på vejen. Derved kan han køre de følgende sving endnu hurtigere.
 • Brian Madsen og Anja Posorski vil forsøge at vinde Danish Rally Championship 2011.


Brian Madsen og Anja Posorski kører om det danske mesterskab i år i denne Peugeot 207 Super 2000, som de testede i et enkelt løb sidste år med en flot andenplads som resultat.
(Foto: Michael Eisenberg)

Danish Rally Championship 2011:

Afd. Dauo Lokation
1. afd. 25.-26. marts Süderbrarup, Tyskland
2. afd. 21. maj Horsens
3. afd. 18. juni Sønderjylland
4. afd. 19.-20. august Slagelse
5. afd. 17.-18. september Viborg
6. afd. 28.- 29. oktober Ikast

Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Brian Madsen
 • Schleswig
 • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS