Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari sagsøgt af Ford om navnerettighed

Formel 1 
11/02/11 

Da Ferrari præsenterede dette års racer, fik de fleste Ford folk i USA ganske løftede øjenbryn med tilhørende panderynker. For da Ferrari fortalte om navnet på den nye 2011 racer, gibbede det i Ford folket. Ferrari F150. Det navn dur ikke for Ford koncernen.
Sagen er nemlig den at F-150 også er navnet på Fords mest succesrige bil i mange år.
 

Ford slæber Ferrari i retten. Det har Ford afgjort efter at Ferrari har besluttet af kalde deres nye 2011 Formel 1 racer for F150. Det er samtidigt navnet på en af Fords mest sælgende biler, eller næsten, for Ford anvender en bindestreg i deres modelbetegnelse.

Ferrari sagde ved præsentationen af raceren at navnet skal ses i forhold til at i år er 150 året for den italienske samling af de gamle provinser. Men den køber Ford ikke.


Navnet på denne bil er nu genstand for en retssag
(Foto: Ferrari media)

Sagen er den at Ford ejer varemærket 'F 150' og derfor kan ingen andre bilproducenter anvende dette navn. Samtidigt er der også en sag om et internetdomænenavn - Ferrari150.com. Dette har dog angiveligt ikke noget med Ferrari at gøre.

Fra Fords side hedder det i en pressemeddelelse at Ferrari ikke respekterer navnerettighederne med henblik at drage egen fordel af navnet, samt at fratage Ford mulighederne for indtjening. Ford siger også at dette varemærke er vigtigt for Ford, og at man har brugt mange år og resurser på at opbygge dette varemærke og sikre sig rettighederne til det.

Sagen er indbragt for retten i Fords hjemby Detroit. Men ikke så snart at Ferrari havde fået tilsigelsen, reagerede man. I de første pressemeddelelser fra teamet fra Jerez banen så omtaler man bilen som 'Ferrari F150th Italia'.

Der er så efterfølgende udsendt en erklæring fra Ferrari der meddeler at man officielt ændrer navnet på raceren. Man tilkendegiver også at man på intet tidspunkt har haft til hensigt at misbruge Fords ret til navnet. Man siger også i erklæringen at man heller ikke har til hensigt at bruge navnet kommercielt - altså på gadebilerne at forstå - på nogen måde. Ferrari slutter af med at sige at man på alle områder hvor det er muligt vil publicere navnet 'Ferrari F150th Italia' i forbindelse med Formel 1. Ingen gadebiler vil få et navn hvor det nu tidligere navn indgår.

Dons

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •