Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally

Robert Kubica update 8-02-2011

Rally 
08/02/11 

Det går tilsyneladende godt fremad for Formel 1 køreren Robert Kubica efter hans meget alvorlige ulykke i søndags.
I går havde han besøg af hans far som kort fik lov at tale med ham inden at Robert Kubica igen blev lagt i kunstigt coma.
Mens han var ude af comaen, var noget af det første han spurgte om, hvordan det var gået med hans medkører, Jakub Gerber.
 

Det ser ud til at Robert Kubicas tilstand er ganske god. Igår havde han mens han var ude af comaen et besøg af hans far, ligesom han fik kontrolleret om han kunne bevæge fingrene på den kraftigt skadede højre hånd. Det er hånden som faktisk vækker den største bekymring i forhold til Robert Kubicas fremtid.

Ifølge de seneste rapporter, er der indtil nu ikke tegn på at der er opstået infektioner. Det forlyder også at blodgennemstrømningen i hånden er generelt gode, og at lægerne derfor ser meget optimistiske på den videre helingsproces. Men man vil ikke sige ret meget konkret før tidligst i starten af næste uge.

Robert Kubicas co-driver i bilen, Jakub Gerber, er nu kommet med en udtalelse om hvordan uheldet faktisk skete, og retter samtidig stor kritik mod både løbsarrangører og for så vidt også mod motorsportsforbundene omkring sikkerheden.

"Vi vidste at vejen var glat på grund af den høje luftfugtighed og det var vi helt klar på. Bilen skred lidt og nærmest lænede sig op af autoværnet og blev skubbet ud fra dette. Dernæst ramte vi enden af det næste autoværn, som nærmest borede sig igennem hele bilen."

"Jeg kunne med det samme se at det var helt galt med Robert. Udover at være ramt af autoværnet, havde han også sår og mærker i hovedet efter at have ramt rattet. Robert mistede bevidstheden, mens jeg kunne klatre ud af vinduet."

Jakub Gerber rettede samtidigt en kraftig kritik mod i første omgang løbsarrangørerne. Det er hullet mellem to autoværn som han mener ikke bør være der.

"Den åbning som var - og er - mellem de to autoværn burde slet ikke have været der. Samtidigt må forbundene ændre det tekniske regelsæt. Det burde ikke være tilladt at køre i biler med så lidt beskyttelse i forenden. Det er jo ikke første gang at der sker en ulykke af denne type. Forbundene må gøre noget for at sikre kabinerne i bilerne noget bedre."

Dons

Læs mere om:
 • Robert Kubica
 • Renault F1
 •  
   

  Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS