Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1 præsentation

Lotus Renault GP præsentation

Formel 1
præsentation 

31/01/11 

Det er vel ingen hemmelighed at den nye racer fra Lotus Renault GP hedder R31. Det er den naturlige udvikling i den navnerækkefølge som Renault indledte.
Navneforvirringen er endnu ikke afsluttet, men til gengæld har man genoptaget brugen af de gammelkendte guld-sorte farver på racerne.
Lotus Renault GP er det ene af to teams som i dag præsenterede deres nye racere.
 

Den nye R31 er en helt ny racer fra teamets designere. Umiddelbart virker den mere kompakt end forgængeren. Af væsentlige ændringer er næsen umiddelbar blevet højere - i lighed med trenden - og gjort tyndere til gavn for aerodynamikken. Også frontvingen ser mere ryddeligt og mindre robust end sidste år, og virker noget lavere.

Også i forhold til sidste års model, virker hele bagenden mere flad og slank. Alligevel virker bilen som værende meget kort.


(Foto: Lotus Renault)

Det virker som om at bilens luftindtag er delt i tre. Én til motorens indsugning og resten fordeles til køling af motor og olier. Og så har designerne fundet på noget som ingen af de andre umiddelbart har. Udstødningsluften dirigeres ud foran og under luftindtagene til kølekasserne. Det er med til at skabe yderligere undertryk under bilen til gavn for downforce.

Diffuseren er selvfølgelig ændret i forhold til reglementsændringer. Spørgsmålet er om R31'eren forsat kan begå sig med denne ændring, samtidigt med at man beholder en kort udgave af raceren.

Dons

Læs mere om:
  • Renault F1
  • Ricardo Tormo
  •      ASETEK SIMSPORTS