Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

Sauber præsentation

Formel 1
præsentation 

31/01/11 

Sauber, det lille private team med gode forbindelser til Ferrari, præsenterede i dag afløseren for sidste sæsons racer. C30 er navnet på den nye racer, der ikke er forandret og så alligevel.
Der er kastet visse blikke i retning af både Red Bull og Mercedes da designet skulle skrues sammen. Der er lånt ideer hist og her, men faktisk ligner det en rigtig god pakke.
 

Når man sådan ser nærmere på den C30 racer fra Sauber, så er der visse elementer der er set før, enten fra forgængeren eller ideer lånt fra andre teams. Men det ser ud til at være en ganske fornuftig pakke Sauber teamet har fået sat sammen. Om det så virker i praksis er helt anden sag.


(Foto: Sauber media)

Man har forsøgt at gøre raceren smallere og tyndere. Man har bevaret den høje næse fra sidste sæson, men har gjort den tyndere så afstanden til asfalten er blevet større. Den nye kompakte pakke bestående af gearkasse og motor fra Ferrari har også gjort det muligt at lave hele coveret en anelse tyndere og fladere.

Til gengæld har man gjort meget for at få så meget luft ind i indsugningen som mulig til gavn for kølingen. Køleluften bliver nu ledt ud af et rør ved afslutningen af motorcoveret bagtil. Den idé kommer fra faktisk fra Brawn 2009 raceren.

Under hele skallen er bilen dog helt ny ifølge Sauber selv. Man kæmpede alt for meget med at bilen kørte ustabilt i sidste sæson. Det var ikke altid bilen kørte så præcist som kørerne gerne ville have det. Derfor er en masse geometri blandt andet ændret totalt i den nye C30 racer. Og allerede nu har man meddelt at når man kommer til Bahrain til den sidste test inden det første Grand Prix i år, så har man en helt ny aerodynamisk pakke klar til bilen.

Dons

Læs mere om:
  • Sauber Motorsport
  • Ricardo Tormo
  •