Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Et stik til en ti-krone

Grand Am 
31/01/11 

kostede Jan Magnussen og Ronnie Bremer sejren på Daytona
Det var to skuffede danske racerkørere, der søndag måtte konstatere, at de kunne have vundet 24 timers løbet på Daytona, men faktisk allerede var sat ud af kampen om sejren efter kun to timers kørsel, grundet et stik til omkring en ti-krone.
 


Starten går til Rolex 24 at Daytona
(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen og Ronnie Bremer, der delte en Chevrolet Camaro GT.R fra Stevenson Motorsports med englænderen Robin Liddell, kom ellers godt fra start. Trods en startplacering som nummer syv fik Robin Liddell hurtigt kørt Camaro’en i føring, men efter kun to timers kørsel mistede bilen benzintryk. Bilen blev hevet i garage, hvor team og mekanikere kæmpede for at finde fejlen, men først meget sent fandt man ud af, at et løst stik til omkring ti kroner, forhindrede data til bilens computer og derfor blev der lukket for benzintilførsel. Det kostede 50 minutter og kørerne var derfor ude af kampen om det eftertragtede dyre Rolex Daytona ur, der gives til vinderne.

Teamet fortsatte dog i løbet og omgangstiderne og kørernes præstationer viste lige nøjagtigt det, som de havde håbet skulle give dem sejren, nemlig at de var de mest konstante og hurtigste i feltet. Desværre rakte deres præstation efter problemer kun til en tolvte plads.


Da det blev nat var teamet allerede ude af kampen om sejren
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er utroligt skuffende, at problemerne år efter år røver mig for min første sejr på Daytona” sagde en skuffet Jan Magnussen efter løbet. ”Nu har jeg troet på sejr de sidste seks år, men hver gang sker der et eller andet uforventet. I år skulle det altså være et latterligt lille stik, der gav os problemerne. Vi havde et rigtigt stærkt team og nogle rigtig stærke kørere, så at vi allerede efter to timers kørsel var ude af kampen om en topplacering, var dybt frustrerende”.


Ronnie Bremer afløser Jan Magnussen ved et pitstop
(Foto: Jan Kaiser)

”Det er selvfølgelig rigtig skuffende, at vi ikke kunne vinde, når nu vi var de hurtigste” sagde Ronnie Bremer, der kørte bilen over målstregen, da løbet sluttede kl. 15.30. ”Det har været en rigtig stor oplevelse og det har været fantastisk at være en del af teamet her på Daytona. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kunne have vundet, men sådan skulle det ikke være, så nu må jeg bare håbe, at jeg får chancen for at komme igen til næste år”.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ronnie Bremer
  • Daytona
  • 28/01/11 - Daytona - Grand Am
  •      ASETEK SIMSPORTS