Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Rob Huff og Alain Menu tester nye Cruze 1,6 WTCC

WTCC 
16/01/11 

Chevrolet teamet i World Touring Car Championship havde i sidste uge henlagt en test til Spanien, nærmere bestemt til Ricardo Tormo banen ved Valencia. Her testede to af teamets kørere den nye 2011 Cruze med 1,6 liters turbo motor.
Testen der blev kørt under tørre og solrige forhold, forløb planmæssigt og uden de store problemer.
 

Chevrolet vil allerede i denne sæson starte ud med den nye 1,6 liters turbo motor. Derfor skal der selvfølgelig testes med denne motor. Og faktisk er det ikke kun motoren der skal testes, det skal bilen også.

Begge kørere fik kørt godt 500 km i løbet af de to dage testen varede. Hovedformålet var selvfølgelig motoren for blandt andet at tjekke holdbarhed, men bilen får andre egenskaber med en ny og mindre motor, så dette forhold blev også gennemgået.

Robert Huff sagde blandt andet dette efter de to dage:
"Det var vigtigt for mig at få kørt så meget som muligt, for at forstå den nye motor og hvordan den skal køres. Balancen i bilen er blevet anderledes så vi testede også nogen forskellige setups. Jeg er glad for den måde som bilen reagerede på ændringer på, og nu gør vi klar til en ny test i den kommende uge i Barcelona."

Alain Menu havde nogen den samme følelse af bilen:
"Jeg koncentrede mit arbejde på det som man kalder bilens køreevne. Eller rettere sagt hvordan får overført kræfter og drejningsmoment til asfalten uden at ødelægge dækkene. Vi afprøvede flere forskellige muligheder. Nu skal vi gennemgå de indsamlede data og se hvad vi kan gøre endnu bedre i den kommende test."

Dons

Læs mere om:
  • Alain Menu
  • Robert Huff
  •